Lateien

Een latei is een draagconstructie/balk welke gebruikt wordt boven een muuropening of sparing. Een betonnen latei zorgt ervoor dat de belasting boven de opening wordt opgevangen. Een latei wordt ook wel eens draagbalk of draagsteen genoemd. Een muuropening kan voor een deur of raam dienen. Een latei leg je dan ook boven een kozijn. Beide uiteinden van de latei zijn bevestigd in de aangrenzende wanden. In ons assortiment vindt u betonnen lateien in verschillende maten.

Foto-tabel  Lijst 

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

6 artikel(en)

per pagina

Lengte betonlateien

Lateien zijn in ons assortiment verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes. Zo zijn er voor iedere klus wel de juiste lateien te vinden. Bij het gebruik van lateien is het belangrijk om te letten op voldoende oplegging. Bij overspanningen tot 200 mm moet de oplegging minimaal 150 mm zijn. Wanneer de overspanning boven de 2000 mm is geldt een minimale oplegging van 200 mm. Twijfelt u over de lengte en/of dikte van de latei? Vraag gerust onze deskundige medewerkers om advies.

Waar is een betonlatei van gemaakt?

Een betonlatei is gemaakt van beton in combinatie met wapening. Hierdoor zijn ze enorm sterk en kunnen ze de belasting boven iedere muuropening opvangen. De lateien in ons assortiment zijn van hoge kwaliteit, waardoor u ervan verzekerd bent dat de lateien met gemak de belasting opvangen. Waardoor de muuropening geen zwak punt in de constructie wordt.

Lateien bestellen

Wilt u direct lateien bestellen voor uw project? Wacht niet langer en bestel dan direct online een van onze topkwaliteit lateien. Wij zorgen ervoor dat de door u bestelde lateien snel bij u thuis geleverd worden. Ook kunt u gerust tijdens het bestelproces telefonisch contact opnemen via 0512 - 36 49 04 voor advies op maat. Onze specialisten beschikken over de juiste kennis om u te voorzien van deskundig advies op het gebied van lateien en het gebruik ervan in de bouw.