DEZE WEEK 10% KORTING MET CODE: HBM10

PVC golfplaten
PVC golfplaten

PVC golfplaten zijn een voordelige manier om een dak af te werken van bijvoorbeeld een carport, overkapping of hondenhok. Wil je dat je dakbedekking niet ten koste gaat van lichtinval? Kies dan voor heldere kunststof golfplaten. Natuurlijk vind je ook reguliere platen in ons assortiment. Bestel eenvoudig online en ontvang je bestelling binnen een week bij je thuis of op locatie.

PVC golfplaten

PVC golfplaten

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Eigenschappen PVC golfplaten

Ben je op zoek naar een voordelige manier om je dak af te werken? Kies dan voor PVC golfplaten. In onze webshop vind je transparante, ook wel heldere golfplaten genoemd, maar ook reguliere zwarte platen. De platen zijn uitermate gebruiksvriendelijk door hun lichte gewicht. We zetten alle voordelen van onze PVC golfplaten voor je op een rij:

 • Voordelig
 • Licht gewicht
 • Gebruiksvriendelijk


PVC golfplaat helder

Wil je een waterdicht dak maken dat licht doorlaat? Kies dan voor onze PVC golfplaat helder. Je vindt deze in onze webshop in verschillende formaten, zodat je efficiënt te werk kunt. Voor veel projecten volstaat de voordelige heldere PVC golfplaat. Ben je op zoek naar iets stevigers? Kies dan voor polyester of polycarbonaat.

 

Kunststof golfplaten bevestigen

Ga je aan de slag om de pvc golfplaten te bevestigen? Dan heb je de volgende spullen nodig:

 • Kunststof golfplaten
 • Bevestigingslatten of underlayment
 • Profielen
 • Schroeven of spijkers of golfplaatnagels
 • Boor of hamer
 • Meetlint
 • Potlood
 • Zaag

 

Stappenplan PVC golfplaten bevestigen

 1. Zorg ervoor dat de ondergrond waarop je de kunststof golfplaten gaat leggen schoon en vlak is. Meet het dak of de structuur zorgvuldig op om te bepalen hoeveel platen je nodig hebt en om de juiste plaatsing te bepalen.
 2. Bevestig de ondersteunende structuur: plaats houten latten op het dak of de structuur om de kunststof golfplaten op te ondersteunen. De afstand tussen de latten of profielen moet overeenkomen met de golfpatroonafstand op de platen.
 3. Snijd de platen op maat: gebruik een zaag om de kunststof golfplaten op maat te snijden, indien nodig.
 4. Bevestig de platen: begin bij de onderkant van het dak of de structuur en werk omhoog. Plaats de eerste plaat en bevestig deze aan de ondersteunende structuur met schroeven of spijkers. Herhaal dit proces voor elke volgende plaat, waarbij je ervoor zorgt dat ze goed op elkaar aansluiten om een waterdichte afdichting te creëren.
 5. Overlapping: als je meerdere platen op een rij legt, laat dan een kleine overlapping toe (meestal één tot twee golven) om ervoor te zorgen dat er geen water kan binnendringen.
 6. Afsluitprofielen (optioneel): om de randen van het dak of de structuur af te werken en extra waterdichtheid te bieden, kun je afsluitprofielen gebruiken. Bevestig deze aan de uiteinden van de platen.
 7. Controleer de installatie: loop het gehele dak of de structuur langs om ervoor te zorgen dat alle platen stevig zijn bevestigd en dat er geen losse schroeven of spijkers zijn.

 

Ga naar doorzichtige golfplaten polyester en polycarbonaat > 


Overige golfplaten

Ben je op zoek naar iets anders dan PVC of lichtdoorlatende golfplaten? In onze webshop vind je nog veel meer soorten golfplaten, zoals: vezelcement, bitumen en metalen golfplaten. Zo vind je voor ieder project het materiaal dat je nodig hebt.


Kunststof dakplaten

Naast kunststof dakplaten verkopen wij ook allerlei andere dakbedekking. En dat niet alleen. Eigenlijk kun je al het materiaal dat je nodig hebt voor jouw project bij ons online bestellen en thuis laten bezorgen. Kijk dus gerust nog even rond.

Ben je niet zo’n online shopper? Geen probleem! Je bent altijd welkom in Surhuisterveen waar je onze ruim opgezette winkel en magazijn treft.

 

Lees meer over houtenbouwmaterialen.nl > 


Contact

Heb je vragen over onze PVC golfplaten? De producten zelf of bijvoorbeeld de montage ervan? Neem gerust contact met ons op. We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en waar nodig te adviseren.

 

Neem contact op >

 

 

 

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.