DEZE WEEK 10% KORTING MET CODE: HBM10

Polycarbonaat
Polycarbonaat

Polycarbonaat online bestellen? Polycarbonaat is een thermoplastische polymeer. Het is uiterst geschikt voor dakbedekking op plekken waar je graag daglicht wilt binnenlaten. Voor polycarbonaat kennen we veel verschillende benamingen en merken, zoals: Margard, Lexan, Radilux, Lexaan, Calibre, Makrolon, Panlite, Makrofol, Lexgard en Quin. Hoe je het ook noemt, het zijn allemaal dezelfde kunststof platen. Polycarbonaat is een kunststof dat hoge temperaturen weerstaat en doorzichtig en stevig is. 

Polycarbonaat

Polycarbonaat toepassingen

Polycarbonaat is een enorm sterke kunststof soort. Het wordt vaak gebruikt voor het zware werk. Polycarbonaat is zeer geschikt als dakbedekking, maar ook voor heel andere toepassingen. Zoals de beglazing van bootramen, vandalisme- of inbraakgevoelige objecten, technische producten/machines, fietsenstallingen, bushaltes en beglazing van lichtreclames. Voor veel verschillende klussen kun je dus producten van polycarbonaat inzetten.

Wij hebben verschillende kleuren polycarbonaat: doorzichtig/helder en opaal. Opaal is melkachtig van kleur en niet doorzichtig.

 

Polycarbonaat dakbedekking

De kans dat het polycarbonaat breekt is klein, waardoor het ook erg geschikt is voor meer alledaagse toepassingen, zoals overkappingen, balkon beglazingen of tuinkassen. Kortom, ben je op zoek naar een sterke dakbedekking? Dan zijn de polycarbonaat platen uit het uitgebreide assortiment van Hout en Bouwmaterialen een uitstekende keuze!

 

Polycarbonaat eigenschappen

De slagvastheid is misschien wel de belangrijkste eigenschap van polycarbonaat platen. Dit materiaal is namelijk 250 keer sterker dan glas en dat terwijl polycarbonaat de helft lichter is. Enkele belangrijke andere eigenschappen van dit oersterke materiaal zijn:

  • Relatief goedkoop

  • Hoge stijfheid van de plaat bij gering gewicht

  • Thermisch isolerend door de cellulaire opbouw

  • Enorm slagvast

 

Onderhoud van polycarbonaat

Is jouw polycarbonaat toe aan een reinigingsbeurt? Het oppervlak van de polycarbonaatplaten is gemakkelijk te schoon te maken met een vochtige doek, hiermee zorg je ervoor dat het vuil wordt opgenomen. Heb je krassen, doffe plekken of vegen op het polycarbonaat? Dan kun je het polycarbonaat polijsten. Bij lichte beschadigingen kan dit handmatig. Neem een droge en schone katoenen doek, breng daar een beetje polijstmiddel op aan en begin met polijsten.

 

Polycarbonaat platen bestellen

Wil je polycarbonaat platen bestellen voor de laagste prijs? Dan ben je hier bij de juiste webshop. Bestel direct online jouw polycarbonaat platen. Naast de platen vind je bij ons trouwens ook profielen, afsluitplaatjes en tape.

 

Neem contact op

Bij Hout en Bouwmaterialen vind je veel verschillende producten op het gebied van polycarbonaat. Heb je vragen over polycarbonaat als dakbedekking? Of over de montage? Onze specialisten met enorm veel kennis en ervaring in de bouw geven je graag advies op maat!

 

Neem contact op >

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.