EXTRA KORTING 5% KORTING MET CODE: HBM5

Houtdraadbouten

Op zoek naar sterke en krachtige bevestigingsmiddelen voor je nieuwe project? Neem dan een kijkje in ons assortiment houtdraadbouten. Houtdraadbouten, ook wel houtfretten genoemd, zijn namelijk zeer sterke bouten. Deze bouten zijn voorzien van een 6-kant kop. Hierdoor kun je ze stevig vast draaien. Houtdraadbouten zijn ideale uitkomst voor situaties waar normale schroeven niet sterk genoeg voor zijn. Deze houtdraadbouten zijn in combinatie met een plug ook prima te gebruiken voor steen en beton.

Houtdraadbouten

Toepassing van houtdraadbouten

Houtdraadbouten zijn behoorlijk sterk en kunnen ook meer kracht aan dan normale schroeven. Houtdraadbouten worden daarom in veel verschillende situaties gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de constructie van een tuinhuis of veranda, het bevestigen van balken, het ophangen van een radiator en nog veel meer. In combinatie met een plug zijn deze bouten ook te gebruiken voor steen en beton.

 

Tips voor het gebruik

  • Voorboren in hout

Houtdraadbouten zijn sterker dan normale houtschroeven. Hierdoor zijn ze een stuk dikker. Daarom is het bij de meeste houtsoorten aan te raden om het hout eerst voor te boren. Als je dit niet doet loop je namelijk het risico dat het hout kan gaan splijten en dat zou natuurlijk zonde zijn.

 

  • Maak gebruik van sluitringen

Houtdraadbouten kun je dankzij de 6-kant kop stevig aandraaien. Met hout is het mogelijk dat je ze te stevig aan draait, waardoor ze het hout kunnen beschadigen. We raden je daarom aan om gebruik te maken van onze verzinkte sluitringen. Dankzij deze sluitringen kun je de bouten zeer stevig aandraaien zonder dat dit ten koste gaat van het hout.

 

  • Gebruik de juiste plug

In combinatie met een plug is het ook mogelijk om houtdraadbouten te gebruiken bij steen en beton. Je moet hiervoor wel de juiste plug hebben. Kijk dus goed naar het soort plug, de dikte van de plug en de lengte van de plug.

 

Assortiment houtdraadbouten

In ons assortiment hebben wij verzinkte houtdraadbouten. Deze bouten zijn voorzien van een laagje zink. Hierdoor zijn ze zeer goed bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals het weer. Verzinkte bouten zijn daarom een prima alternatief voor RVS bouten. Deze verzinkte houtdraadbouten zijn te verkrijgen in de maten M6 en M8 en in verschillende lengtes variërend vanaf 25 millimeter tot en met 100 millimeter.

 

Neem ook eens een kijkje tussen onze spaanplaatschroeven of onze tellerkopschroeven.

 

Dopsleutels voor houtdraadbouten

Doordat houtdraadbouten zijn voorzien van een 6-kant kop kun je deze met een steek- of ringsleutel vast draaien. Dit wil dus niet met een kruiskop, torx of een ander bitje, zoals bij normale schroeven wel kan. Het met de hand (ring- of steeksleutel) vastdraaien van deze bouten kan lang duren en zeer intensief zijn. Maak daarom gebruik van onze magnetische dopsleutels. Deze dopsleutels zijn voorzien van een “1/4 hex” aansluiting. Hierdoor passen deze dopsleutels in bijna alle boormachines en slagschroevendraaiers.

 

Houtdraadbouten kopen

Zijn houtdraadbouten de uitkomst voor jouw project? Bestel deze vandaag nog via onze webshop en wij zorgen ervoor dat je de bouten zo snel mogelijk geleverd hebt. Heb je nog vragen over onze houtdraadbouten of over een ander product? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel.

 

Neem contact op > 

Geleverd als bouwpakket, makkelijk te plaatsen.

HBM overkappingen met flinke korting

Altijd al een prachtige overkapping of veranda willen hebben? De overkappingen zijn van hoge kwaliteit en doordat de overkappingen als bouwpakketten worden geleverd, zijn ze gemakkelijk te plaatsen.

HBM Overkappingen, diverse opties