ZWART STEIGERHOUT 30% KORTING!

Rondellen - Drukverdeelplaten
Rondellen - Drukverdeelplaten

Druk aan het isoleren met isolatieplaten? Dan kunnen onze drukverdeelplaten niet ontbreken. Deze plaatjes zorgen er namelijk voor dat je de isolatieplaten kunt afschroeven. Het zou natuurlijk vervelend zijn als ze niet blijven liggen. Deze plaatjes zorgen er dus voor dat de isolatieplaten goed op hun plek blijven liggen. Bekijk nu ons aanbod aan gegalvaniseerde drukverdeelplaten.

Rondellen - Drukverdeelplaten

Rondellen - Drukverdeelplaten

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
 1. Drukverdeelplaten gegalv. 70 mm

  -31%

  Drukverdeelplaten gegalv. 63 mm
  Speciale prijs € 0,23 Normale prijs € 0,33
   
 2. Drukverdeelplaten gegalv. 70 mm 100 stuks

  -30%

  Drukverdeelplaten gegalv. 63 mm 100 stuks
  Speciale prijs € 18,47 Normale prijs € 26,39
   

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Waarvoor worden drukverdeelplaten gebruikt?

Drukverdeelplaten, ook wel rondellen genoemd, worden voornamelijk gebruikt bij het bevestigen van isolatieplaten en het vastmaken van dakleer. Isolatieplaten kun je namelijk niet afschroeven zonder gebruik te maken van drukverdeelplaten. Dit komt doordat een schroef alleen niet genoeg stevigheid en houvast biedt. De rondelen zijn voorzien van een gat in het midden. Door dit gat kan de schroef heen worden geschroefd. De kop van de schroef is groter dan het gat, waardoor de schroef er niet volledig doorheen gaat, maar juist druk uitoefent op de hele drukverdeelplaat. Dit zorgt voor genoeg stevigheid.

 

Hoeveel drukverdeelplaten?

Een veelgestelde vraag is: hoeveel van deze plaatjes heb ik dan nodig? Een algemene regel is dat een isolatieplaat van 60x120 centimeter op 5 plaatsen bevestigd moet worden. Dit komt dus neer op vijf schroeven en 5 rondellen. Heb je 10 platen die je vast wil maken? Dan heb je 5x10 = 50 drukverdeelplaten nodig.

 

Assortiment drukverdeelplaten

In ons assortiment kun je gegalvaniseerde drukverdeelplaten vinden. Deze platen zijn door de gegalvaniseerde laag goed bestand tegen externe factoren, zoals het weer. Daarnaast zijn ze een stuk minder gevoelig voor roest dan niet-gegalvaniseerde metalen. Hierdoor behouden deze plaatjes ook hun stevigheid. Deze plaatjes zijn geschikt voor isolatieplaten en dakleer. De rondellen hebben een diameter van 63 millimeter en kunnen per stuk of per 100 worden aangeschaft.

 

Drukverdeelplaten kopen

Drukverdeelplaten koop je bij Hout en Bouwmaterialen. Je bestelt deze namelijk eenvoudig en snel in onze webshop. Na je bestelling gaan wij er voor zorgen dat jij deze drukverdeelplaten zo snel mogelijk thuis hebt. Heb je nog vragen over deze plaatjes of over een ander product van ons? Neem dan contact met ons op. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel.

 

Neem contact op > 

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.