Larikshout

Larikshout is een houtsoort met vele goede eigenschappen wat deze houtsoort perfect maakt voor een terras, overkapping, tuinmeubel of schutting. Lariks is een houtsoort die goed tegen weersinvloeden kan. De laatste jaren is deze houtsoort enorm in opmars, zo is gebleken dat deze soort uitermate geschikt is voor terrasoverkappingen, schuttingen, vlonders of het maken van meubelen. Ook wij zijn erg te spreken over larikshout en daarom bieden wij een uitgebreid assortiment aan.

 

 

Eigenschappen van larikshout

Lariks valt onder naaldhout en wordt ook wel eens geschreven als larix. Net als bij vuren en grenen kunnen er hout noesten en kwasten voorkomen. Echter heeft ons hout een keuring ondergaan en zult u weinig last hebben van deze harde plekken in het hout. Door de stevigheid is lariks enorm geschikt als constructiehout. Ook is deze houtsoort duurzamer als grenen en vuren. Onbehandeld lariks zal na een tijd buiten verouderen en een fraaie natuurlijke kleur krijgen. Door het larikshout met beits of olie te behandelen kunt u de originele kleur behouden. 

 

Werken met larikshout

Larikshout is redelijk gemakkelijk te verwerken. Echter is het wel belangrijk om bij het spijkeren en schroeven dit niet te dicht bij de rand te doen om splijten te voorkomen. Ook is het verstandig om de gaten voor te boren. Het hout laat zich goed schaven en zagen, echter is het wel van belang dat u beschikt over scherp gereedschap.

 

Larikshout kopen voor de beste prijs

Online larikshout bestellen voor scherpe prijzen? Dat kan op HoutenBouwmaterialen.nl. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment aan larikshout in verschillende vormen en maten. Zo is er voor iedere klus wel het juiste hout te vinden voor een perfecte afwerking. Al het larikshout hebben wij op voorraad. Een snelle levering is dan ook gegarandeerd.