Bewatering
Bewatering

Hevige regenbuien en lange droogtes zorgen ervoor dat een goed bewateringssysteem voor je tuin belangrijker is dan ooit. Heb jij hier al over nagedacht? Zet bijvoorbeeld een regenton in je tuin om regenwater op te vangen. Dit kun je vervolgens hergebruiken. Natuurlijk is het niet mogelijk om ál het water uit je tuin op te vangen. Om wateroverlast te voorkomen kun je een afvoersysteem met afvoerput aanleggen. Hoe doe je dat? Neem vooral contact met ons op om al je vragen te stellen.

Bewatering

Bewatering
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Regentonnen

Vind je het belangrijk om je tuin op een duurzame manier te bewateren? Dan mag een regenton niet ontbreken. Door lange periodes van droogte leren we regenwater extra te waarderen. Tijd om dit optimaal te gebruiken door het in een regenton op te vangen. Een kwartier je tuin besproeien kost namelijk al gauw 100 liter water! Waarom zou je daar schoon drinkwater voor gebruiken, als er ook regenwater beschikbaar is?

 

In ons assortiment vind je mooie regentonnen met statief, deksel en kraan (200L en 300L). Sluit hier gemakkelijk je tuinslang op aan om je tuin te besproeien of vul je gieter. De regentonnen zijn gemaakt van kunststof. Dit betekent dat ze, in tegenstelling tot houten regentonnen, niet krimpen als ze droog staan. Daarnaast zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Een onderhoudsvriendelijk en duurzaam alternatief dus!

 

Regenwater beter voor je tuin én ramen

Wist je dat het gebruik van regenwater in je tuin niet alleen duurzaam is, maar soms ook kwalitatief de beste keuze? Het voordeel van regenwater ten opzichte van kraanwater is dat er geen kalk in zit. Dit vinden je planten prettig. Daarnaast is regenwater ook geschikt om je ramen en auto mee te wassen. Het kalk in kraanwater zorgt namelijk voor de strepen op je glas en lak, daar heb je met regenwater geen last van!

 

Afvoerput tuin

Regent het harder dan jouw tuin hebben kan? En harder dan de grond aan kan? Geen enkel probleem. Voorkom plassen door een afvoersysteem met afvoerput in jouw tuin of terras aan te leggen. Onze afvoerput is niet alleen geschikt om regenwater mee af te voeren, maar ook om bijvoorbeeld onder een buitenkraan te plaatsen.

 

Bekijk onze afvoerput >

 

Meer tuinaccessoires

Maak je tuin compleet met de overige tuinaccessoires in onze webshop. Denk bijvoorbeeld aan onze kweekkas, die je met het water uit jouw regenton kunt bewateren of onze prachtige houten dierenverblijven om je tuin extra gezellig te maken. Zo zorgen we er samen voor dat je ultiem van jouw tuin kunt genieten.

 

Bekijk al onze tuinaccessoires >

 

Over Houtenbouwmaterialen.nl

In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om te (ver)bouwen. Van tuinhout tot elektra. Liever fysiek winkelen? Bezoek onze winkel in Surhuisterveen. Hier staat een team gepassioneerde professionals voor je klaar om je vragen te beantwoorden en advies te geven over jouw project. Natuurlijk mag je ons ook altijd bellen, mailen of een WhatsApp bericht sturen.

 

Neem contact op >

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.