Dierenverblijven
Dierenverblijven

Niets is zo gezellig als huisdieren in de tuin. Wat dacht je van een kippenhok of een konijnenren? In onze webshop vind je complete behandelde en onbehandelde exemplaren, gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals grenen en naaldhout. Laat een kant-en-klaar model thuisbezorgen of schaf de materialen aan om er zelf één te bouwen.

Dierenverblijven

Dierenverblijven

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
 1. Kippenhok Best

  -25%

  Kippenhok Best
  Speciale prijs € 415,10 Normale prijs € 553,47
   
 2. Kippenhok Uden

  -25%

  Kippenhok Uden
  Speciale prijs € 220,73 Normale prijs € 294,31
   
 3. Kippenhok Vught

  -25%

  Kippenhok Vught
  Speciale prijs € 484,51 Normale prijs € 646,01
   
 4. Konijnenhok geïmpregneerd

  -25%

  Konijnenhok geïmpregneerd
  Speciale prijs € 123,55 Normale prijs € 164,74
   
 5. Konijnenhok Heesch

  -25%

  Konijnenhok Heesch
  Speciale prijs € 48,58 Normale prijs € 64,78
   

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Kippenhok

In onze webshop vind je verschillende kippenhokken. Ze zijn allemaal voorzien van een open benedenverdieping waar ze met plezier kunnen scharrelen en een bovenverdieping waar ze zich kunnen terugtrekken. Een fijne plek om te slapen, schuilen of eieren te leggen. De hokken zijn gemaakt van Celfix verduurzaamd naaldhout. Dat betekent dat het hout geïmpregneerd is en tot wel vijf keer langer mee gaat.

 

Hoeveel kippen passen in onze hokken?

Om te berekenen welk hok het meest geschikt is voor jouw kippen, let je op het aantal vierkante meters waarop de kippen binnen kunnen rondwandelen. Voor de gemiddelde kip rekenen we graag 0,25 m2 per kip. Kies altijd liever voor een te groot hok dan te klein. In een te kleine ruimte raken kippen gestresst en kunnen ze elkaar gaan pikken.

 

 • Ons kleinste hok is Kippenhok Uden. Dit kippenhok is 130 cm breed, 66 cm diep en 122 cm hoog. Het loopoppervlak van de bovenverdieping is iets minder dan 0,8 m2, omdat het hok een schuin dak heeft. Dit hok is dus geschikt voor 3 kippen.

 • Iets groter is Kippenhok Best. Dit kippenhok is 200 cm breed, 100 cm diep en 160 cm hoog. Het loopoppervlak van de bovenverdieping is net als Kippenhok Uden iets kleiner dan bij de benedenverdieping door het schuine dak. Het oppervlak is iets wel een stuk ruimer. Dit maakt het hok geschikt voor 3-4 kippen.

 • Het grootste hok is Kippenhok Vught. Dit kippenhok is 215 cm breed, 94 cm diep en 185 cm hoog. Het hok heeft vooral op de benedenverdieping meer ruimte. Het loopoppervlak van de bovenverdieping is iets kleiner dan Kippenhok Best, ongeveer een vierkante meter. Dit hok is ook geschikt voor 3-4 kippen.

 

Konijnenhok

Is jouw konijn over het algemeen lekker buiten, maar wil je ook een plekje maken waar hij of zij comfortabel binnen kan leven? In onze webshop vind je voor beide situaties een prachtig konijnenhok.

 

 • Ons klassieke Konijnenhok Heesch voor buiten heeft een dicht hokje waar jouw konijn kan schuilen en een open ren om van vers gras te genieten. Het hok is gemaakt van onbehandeld vurenhout. Het voordeel hiervan is dat het voordelig is en je het zelf naar wens kunt behandelen. Kies bijvoorbeeld voor olie, beits of verf om het hout langer mee te laten gaan en de look te geven die jij mooi vindt. Door van te voren impregneer vloeistof aan te brengen gaat het hok het langst mee.

 • Ons geïmpregneerde konijnenhok hoeft in principe niet meer behandeld te worden. Dit konijnenhok is ideaal voor onder een overkapping of in een schuurtje. Bijvoorbeeld wanneer een ren te koud wordt. De voorkant van het hok is uitneembaar, waardoor je het gemakkelijk schoonmaakt.

 

Konijnenhok of kippenhok maken

Liever zelf aan de slag? Dan kun je natuurlijk je eigen konijnenhok of kippenhok maken. In onze webshop vind je alle materialen die je ervoor kunt gebruiken. Van geïmpregneerde grenen rabatdelen tot hang- en sluitwerk voor de deurtjes en gaas voor een ren. Maak je zelf een ren van gaas bij het kippenhok, maar weet je nog niet hoe groot die moet worden? Dan adviseren wij je om 5 m2 per kip aan te houden, dan kunnen ze er lekker op uit.

 

[h2] Over Houtenbouwmaterialen.nl

In onze webshop vind je nog veel meer materiaal om in en om je huis te werken en bouwen. Denk bijvoorbeeld aan kant-en-klare tuinaccessoires als regentonnen en rolhekken, maar ook alles wat je nodig hebt voor je eigen constructies, zoals gipsplaten en dakshingles.

 

Ben je geïnteresseerd in onze materialen, maar wil je het liever eerst in het echt zien? Of houd je helemaal niet van online shoppen en doe je dit liever in een fysieke winkel? Kom dan naar onze winkel in Surhuisterveen. Een team gepassioneerde professionals staat je hier graag te woord. Natuurlijk mag je ons ook altijd bellen, mailen of een WhatsApp bericht sturen.

 

Neem contact op >

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.