Kwasten

Voor hoogstaand schilderwerk zijn kwasten van hoge kwaliteit onmisbaar. Een goede kwast bestaat dan ook uit 100% varkenshaar en heeft een lange levensduur. U zult merken dat hoe langer u de kwast gebruikt dat deze steeds meer naar uw hand gaat staan. Het smeren gaat dus steeds lekkerder.

Foto-tabel  Lijst 

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

6 artikel(en)

per pagina

 

Kwasten kopen

Goede kwasten zijn essentieel wanneer u verf of beits op de juiste manier wilt aanbrengen. Voor een optimaal schilderresultaat zijn kwasten van topkwaliteit nodig, daarom bieden wij de beste kwasten met varkenshaar tegen de laagste prijs. Geschikt voor zowel doe-het-zelvers als professionele schilders. Bij ons vindt u voor iedere klus de juiste soort kwast.

 

Verschillende soorten kwasten

In ons assortiment vindt u verschillende soorten kwasten. Maar welke kwast gebruikt u nou bij welke klus? Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt.

Platte kwast - deze kwast wordt niet zo veel meer gebruikt tegenwoordig. Wanneer u hem gebruikt, dan gebruikt u hem voor grote oppervlakken. Zoals een muur, vloer of plafond. Echter adviseren wij voor grote oppervlakken rollers, deze zijn een stuk gebruiksvriendelijker.

Ronde kwast - Ronde kwasten worden vooral gebruikt voor zijkanten van ramen, deuren en kozijnen. Hoe nauwkeuriger er gewerkt moet worden des te kleiner de kwast.

 

Kwasten bewaren na gebruik

Bent u bezig met een grote klus die meerdere dagen schilderwerk vereist? En wilt u aan het einde van de dag alle kwasten goed bewaren? Na het schilderen kunt u de kwasten eenvoudig in een huishoudfolie of plastic zakje verpakken, zo droogt de verf niet op en zijn de kwasten de volgende dag meteen klaar voor gebruik. Wilt u de gebruikte kwasten voor langere tijd bewaren? Dan is het nodig om ze te reinigen met bijvoorbeeld terpentine.