Privacy Statement

Inleiding
Hout- en Bouwmaterialen neemt uw privacy zeer serieus en zal informatie over u (de betrokkene) op een veilige manier verwerken en gebruiken. In dit Privacy Statement leggen wij u uit welke gegevens wij verwerken, en met welk doel we dat doen. Daarnaast kunt u in dit Privacy Statement lezen over uw rechten met betrekking tot onze verwerking van uw persoonsgegevens. We raden u aan dit Privacy Statement aandachtig door te nemen. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met info@houtenbouwmaterialen.nl.

Wie is Hout- en Bouwmaterialen?

Hout- en Bouwmaterialen, kantoorhoudende te (9231 DZ) Surhuisterveen aan Rooilijn 7 , ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 02063429.
Hout- en Bouwmaterialen is ten aanzien van de verwerking van uw persoonsgegevens Hout- en Bouwmaterialen de verwerkingsverantwoordelijke.

Hoe gebruikt Hout- en Bouwmaterialen uw gegevens?

Hieronder vindt u een overzicht van de doeleinden waarvoor Hout- en Bouwmaterialen persoonsgegevens over u verwerkt. Daarbij is telkens aangegeven welke gegevens Hout- en Bouwmaterialen voor dat specifieke doel gebruikt, wat de juridische grondslag is om die gegevens te mogen verwerken en hoe lang de gegevens door Hout- en Bouwmaterialen worden bewaard. Om het overzichtelijk te houden, hebben we alles gegroepeerd naar type gegevensstroom.

Dienstverlening, klantenbeheer en financiële administratie

  • Doeleinde: Financiële administratie
  • Gegevens: Bedrijfsnaam, Factuuradres, Bankgegevens (Naam bank/IBAN/BIC), Openstaande saldo
  • Grondslag: Wettelijke verplichting
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: Beheer van bestellingen
  • Gegevens: NAW-gegevens, Leveringadres, Factuuradres, E-mailadres, Telefoonnummer, Betalingsgegevens, Bestellingnummer, Inhoud van de klacht
  • Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: Afhandelen klachten
  • Gegevens: NAW-gegevens, Leveringadres, Factuuradres, E-mailadres, Telefoonnummer, Betalingsgegevens, Bestellingnummer, Inhoud van de klacht
  • Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: Facturatie
  • Gegevens: NAW-gegevens, Leveringadres, Factuuradres, E-mailadres, Telefoonnummer, Betalingsgegevens, Bestellingnummer, Inhoud van de klacht
  • Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: Verlenen van de dienst zelf
  • Gegevens: NAW-gegevens, E-mailadres, Gegevens die nodig zijn om de dienst te leveren, Gegevens die tijdens de dienst gegenereerd worden
  • Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: Afhandelen klachten
  • Gegevens: NAW-gegevens, E-mailadres, Gegevens die nodig zijn om de dienst te leveren, Gegevens die tijdens de dienst gegenereerd worden
  • Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: Facturatie
  • Gegevens: NAW-gegevens, E-mailadres, Gegevens die nodig zijn om de dienst te leveren, Gegevens die tijdens de dienst gegenereerd worden
  • Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: CRM
  • Gegevens: Naam, E-mailadres, Locatie, Bestelgeschiedenis, Telefoonnummer
  • Grondslag: Gerechtvaardigd belang
  • Betrokken belang: Commercieel belang
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde

Marketing

  • Doeleinde: Direct marketing
  • Gegevens: Naam, E-mailadres, Klikgedrag, Surfgedrag, Interesse in een product, Social media account, Bestelgeschiedenis
  • Grondslag: Gerechtvaardigd belang
  • Betrokken belang: Commercieel belang
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: Affiliate marketing
  • Gegevens: Naam, E-mailadres, Klikgedrag, Surfgedrag, Interesse in een product, Social media account, Bestelgeschiedenis
  • Grondslag: Gerechtvaardigd belang
  • Betrokken belang: Commercieel belang
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: Nieuwsbrief
  • Gegevens: Naam, E-mailadres, Klikgedrag, Surfgedrag, Interesse in een product, Social media account, Bestelgeschiedenis
  • Grondslag: Gerechtvaardigd belang
  • Betrokken belang: Commercieel belang
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: Retargeting
  • Gegevens: Naam, E-mailadres, Klikgedrag, Surfgedrag, Interesse in een product, Social media account, Bestelgeschiedenis
  • Grondslag: Gerechtvaardigd belang
  • Betrokken belang: Commercieel belang
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: Social media marketing
  • Gegevens: Naam, E-mailadres, Klikgedrag, Surfgedrag, Interesse in een product, Social media account, Bestelgeschiedenis
  • Grondslag: Gerechtvaardigd belang
  • Betrokken belang: Commercieel belang
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde

Website

  • Doeleinde: Website analytics
  • Gegevens: Surfgedrag, Locatie
  • Grondslag: Gerechtvaardigd belang
  • Betrokken belang: Commercieel belang
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: A/B testing
  • Gegevens: Surfgedrag, Locatie
  • Grondslag: Gerechtvaardigd belang
  • Betrokken belang: Commercieel belang
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: Account aanbieden
  • Gegevens: Naam, Adres, E-mailadres, Inhoud van het bericht
  • Grondslag: Gerechtvaardigd belang
  • Betrokken belang: Enige manier om doeleinde te bereiken
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: Plaatsen van berichten of reviews
  • Gegevens: Naam, Adres, E-mailadres, Inhoud van het bericht
  • Grondslag: Gerechtvaardigd belang
  • Betrokken belang: Enige manier om doeleinde te bereiken
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde
  • Doeleinde: Chatfunctie
  • Gegevens: Naam, Adres, E-mailadres, Inhoud van het bericht
  • Grondslag: Gerechtvaardigd belang
  • Betrokken belang: Enige manier om doeleinde te bereiken
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde

Onderzoek & Ontwikkeling

  • Doeleinde: Marktonderzoek
  • Gegevens: Surfgedrag, NAW-gegevens, E-mailadres
  • Grondslag: Gerechtvaardigd belang
  • Betrokken belang: Commercieel belang
  • Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde

Hoe verkrijgen wij uw persoonsgegevens?

Hout- en Bouwmaterialen heeft gegevens over u in bezit, omdat u die gegevens aan ons verstrekt heeft. .

Wat zijn uw rechten?

Onder de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming beschikt u over een aantal rechten met betrekking tot uw gegevens en de verwerking ervan:

Inzage

U kunt uw eigen (persoons)gegevens altijd bekijken en zo nodig wijzigen in uw account. Als u de persoonsgegevens wilt zien die bij Hout- en Bouwmaterialen over u zijn vastgelegd, kunt u een verzoek tot inzage doen.

Wijzigen

Als u veranderingen wilt aanbrengen in de persoonsgegevens die u heeft gezien naar aanleiding van een inzageverzoek en die u niet zelf in uw account kan veranderen, kunt u een verzoek hiertoe doen bij Hout- en Bouwmaterialen. U kunt verzoeken dat Hout- en Bouwmaterialen uw gegevens wijzigt, verbetert, aanvult, verwijdert of afschermt.

Beperken van de verwerking

U heeft daarnaast, onder voorwaarden, het recht om Hout- en Bouwmaterialen te verzoeken de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken.

Recht van bezwaar

Als een bepaalde verwerking op grond van het ‘gerechtvaardigd belang’ van Hout- en Bouwmaterialen of een derde plaatsvindt, heeft u het recht om bezwaar te maken tegen die verwerking.

Gegevensoverdracht

U heeft het recht uw persoonsgegevens van Hout- en Bouwmaterialen te verkrijgen. Hout- en Bouwmaterialen zal deze verstrekken in een gestructureerde en gangbare vorm, die op eenvoudige wijze in andere gangbare digitale systemen te openen valt. Op deze manier kunt u uw gegevens ook bij een andere aanbieder onderbrengen.

Toestemming intrekken

In alle gevallen waarin de grondslag voor een bepaalde gegevensverwerking uw toestemming is, heeft u het recht die toestemming in te trekken. Dat heeft voor het verleden geen gevolgen, maar betekent wel dat wij die gegevens dan niet meer mogen verwerken. Het kan zijn dat Hout- en Bouwmaterialen u daardoor bepaalde diensten niet meer kan leveren.

Reactie door Hout- en Bouwmaterialen

Een verzoek kan verstuurd worden naar info@houtenbouwmaterialen.nl. Hout- en Bouwmaterialen zal uw verzoek zo snel mogelijk inwilligen en in elk geval niet later dan één (1) maand nadat Hout- en Bouwmaterialen een dergelijk verzoek heeft ontvangen. Indien Hout- en Bouwmaterialen uw verzoek afwijst zullen wij in ons antwoord aangeven waarom het verzoek wordt afgewezen.

Ontvangers van de persoonsgegevens

De gegevens kunnen worden doorgegeven aan:

  • Verwerkers
  • Partijen die betrokken zijn bij de uitvoering of nakoming van een overeenkomst tussen uw en Hout- en Bouwmaterialen.

Het kan zijn dat Hout- en Bouwmaterialen verplicht is uw gegevens te verstrekken aan een derde partij, bijvoorbeeld op grond van een wettelijke verplichting.

Doorgifte aan derde landen of internationale organisaties

Om (bijvoorbeeld) technische en operationele redenen kan het nodig zijn dat uw (persoons)gegevens worden doorgegeven aan aan Hout- en Bouwmaterialen gelieerde ondernemingen buiten de Europese Economische Ruimte. Omdat de regelgeving op het gebied van de privacybescherming daar mogelijk niet eenzelfde bescherming biedt als binnen de Europese Economische Ruimte, zal Hout- en Bouwmaterialen gebruik maken van het Privacy Shield of de EU Model Clauses om uw privacy zoveel mogelijk te beschermen. Wanneer dat niet mogelijk is, zal Hout- en Bouwmaterialen aan u toestemming vragen om uw (persoons)gegevens naar landen zonder passend beschermingsniveau door te gegeven. Deze toestemming kunt u te allen tijde intrekken.

Wat zijn cookies en hoe gebruikt Hout- en Bouwmaterialen ze?

Cookies zijn kleine stukjes (tekst)informatie die bij het bezoek van de website van Hout- en Bouwmaterialen worden meegestuurd aan uw browser en vervolgens op de harde schijf of in het geheugen van uw computer, tablet, mobiele telefoon of ander apparaat (hierna: “Apparaat”) worden opgeslagen. De cookies die via de website van Hout- en Bouwmaterialen worden geplaatst, kunnen uw Apparaat of de bestanden die daarop opgeslagen staan niet beschadigen. Als we het over ‘cookies’ hebben, bedoelen we niet alleen deze kleine stukjes (tekst)informatie, maar ook vergelijkbare technieken waarmee informatie verzameld wordt, zoals bijvoorbeeld device fingerprinting.

Kan dit Privacy Statement worden gewijzigd?

Dit Privacy Statement kan worden gewijzigd. Wij adviseren u daarom regelmatig het Privacy Statement na te lezen op eventuele wijzigingen.

Waar kunt u terecht met klachten en vragen?

Mocht u nog vragen hebben over dit Privacy Statement en de wijze waarop Hout- en Bouwmaterialen uw gegevens gebruikt, dan kunt u een e-mail sturen naar info@houtenbouwmaterialen.nl. Ook als u een klacht heeft over de manier waarop Hout- en Bouwmaterialen uw gegevens verwerkt, kunt u een e-mail sturen naar info@houtenbouwmaterialen.nl. Daarnaast kunt u ook altijd contact opnemen met de bevoegde nationale toezichthouder op het gebied van privacybescherming. In Nederland is dit de Autoriteit Persoonsgegevens.

Ga terug naar home

10% KORTING op bijna het hele assortiment

 

 

En nog meer korting!

 

20% korting op steigerhout en Kingspan isolatiepanelen

 

actie alleen geldig bij online bestellen en bezorgen