PAAS KORTING 10% KORTING MET CODE: PAASWEEKEND

Houtenbouwmaterialen Surhuisterveen viert 15-jarig jubileum

Houtenbouwmaterialen Surhuisterveen viert 15-jarig jubileum

Houtenbouwmaterialen Surhuisterveen viert 15-jarig jubileum

03/06/2022

Houtenbouwmaterialen Surhuisterveen viert 15-jarig jubileum

Het is feest bij Hout- en bouwmaterialen in Surhuisterveen. Het bedrijf bestaat namelijk 15 jaar. In die tijd is het uitgegroeid tot een leverancier van formaat. Met 11 vaste medewerkers en een aantal werkstudenten wordt het bedrijf 6 dagen per week bestierd. Zowel op locatie als online kan alles worden gekocht voor bouw en verbouw: van bouwmateriaal, isolatiemateriaal en dakmateriaal tot plaatmateriaal en ijzerwaren. Hierbij is vooral de online vraag de laatste jaren enorm gestegen. In de hele maand juni zijn er leuke (kortings)acties: zowel online als op locatie.

Concurrent van landelijke bouwmarkten

Wie op zoek is naar goede kwaliteit hout voor een scherpe prijs, is bij Houtenbouwmaterialen aan het juiste adres. Eigenaar Tienko van der Vaart: “We hebben vaste leveranciers die goede kwaliteit hout leveren. Kwaliteit is voor ons erg belangrijk: tijdens het klussen kun je natuurlijk geen kromme planken of palen gebruiken. Door scherpe inkoopprijzen, kunnen bouwmarkten vaak – zelfs met stuntende kortingsacties – niet tegen onze prijzen op. Veel mensen weten dit niet en rijden voor elke klus naar de bouwmarkt. Onderaan de streep zijn ze dan veel meer geld kwijt. Oók nu de bouwprijzen zo aan het stijgen zijn.”

Online bestellen van Friesland tot Zeeland

Met maar liefst 4 volgeladen vrachtwagens worden bestellingen zo snel mogelijk afgeleverd. Dit beperkt zich niet tot het Noorden van het land, want ook in de rest van Nederland worden veel (online) bestellingen gedaan. Tienko: “Onze vrachtwagens zijn de hele week onderweg. De chauffeurs rijden elke week wel een keer naar Zeeland, om hier meerdere bestellingen af te leveren. Maar ook in Friesland, Limburg en de Veluwe worden regelmatig bestellingen gedaan, ze rijden het hele land door.”

Maatschappelijk verantwoord: erkend leerbedrijf

Veel handige scholieren hebben inmiddels al werkervaring opgedaan bij Houtenbouwmaterialen. Voor de gedreven retailspecialist of logistiek medewerker in opleiding is altijd wel een plekje te vinden bij het erkende leerbedrijf. Tienko: “Sommige scholieren passen zo goed binnen ons bedrijf, dat ze een vast contract aangeboden krijgen. Dat is fantastisch. Maar ook het bieden van een leuke werkervaringsplek geeft veel voldoening. Er is veel te leren en altijd veel te doen bij ons bedrijf.”

Lekker duurzaam

Drie keer heeft Houtenbouwmaterialen al noodgedwongen moeten verhuizen, vanwege gebrek aan ruimte. De huidige locatie aan de Rooilijn in Surhuisterveen lijkt voorlopig voldoende ruimte te bieden: onlangs is zelfs een compleet nieuwe opslaghal gebouwd tegenover het oorspronkelijke pand. Met een plat dak en daarom uitermate geschikt om vol te leggen met zonnepanelen. Dat is dan ook precies wat ze hebben gedaan. “Lekker duurzaam”, besluit Tienko van der Vaart.