Van plan om dakramen te kopen? De voor- en nadelen op een rijtje.

Van plan om dakramen te kopen? De voor- en nadelen op een rijtje.

Van plan om dakramen te kopen? De voor- en nadelen op een rijtje.

31/08/2020

Zit je erover na te denken om je huis wat meer lichtinval te geven? In een woning is het erg belangrijk dat er voldoende natuurlijk daglicht binnenkomt. Dit heeft een erg positieve invloed op je leefomgeving en gezondheid. Dakramen zijn een perfecte oplossing om meer natuurlijk licht in huis te halen. Behalve lichtinval hebben dakramen nog tal van voordelen. Maar natuurlijk hangen er ook een aantal nadelen aan vast.

Omdat het kopen en plaatsen van dakramen een ingrijpende oplossing is, zetten wij een aantal voor- en nadelen voor je op een rij. Zodat je wat meer houvast hebt om de beslissing maken om wel of geen dakramen te nemen.

 

Voordelen dakramen

Om je op weg te helpen, beginnen we eerst met de voordelen die dakramen met zich meebrengen. Dakramen hebben voordelen die jouw huis veel goeds zullen doen.

 

Lichtinval

Het allerbelangrijkste voordeel is de lichtinval die je creëert door dakramen te plaatsen. Doordat het schuin op een dak is bevestigd, zorgt het voor meer lichtinval dan een normaal raam. Het vangt meer zonnestralen op.

Zolderruimte gebruiken

Een goede investering in je woning want met het plaatsen van een dakraam creëer je een extra ruimte. De zolderruimte die normaal alleen voor opslag werd gebruikt, kun je in één keer omturnen tot een extra ruimte die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden.

Duurzaam en zorgt voor hogere verkoopwaarde van je huis

De dakramen die wij aanbieden worden voor verkoop grondig getest. Zo zijn we er zeker van dat ze iedere weersomstandigheid kunnen doorstaan. De keuze is ruim, maar we kunnen garanderen dat ze allemaal kwalitatief hoogwaardig zijn en daardoor garant staan voor jarenlang plezier.

Door het toevoegen van dakramen aan je woning, voeg je extra voordelen toe aan je huis. Een dakraam zorgt niet alleen voor meer licht, het creëert ook optische ruimte. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat na het plaatsen van dakramen de verkoopwaarde van je huis wat hoger zal liggen.

Unieke uitstraling

Dakramen geven een unieke uitstraling aan de ruimte waar ze zijn geplaatst. Ook geven ze een wat luxe uitstraling aan je interieur en kun je ze prachtig decoreren. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen. Zo kun je ervoor zorgen dat de ramen perfect aansluiten bij je woonstijl.

Betere isolatie en ventilatie

Nieuwe dakramen hebben veel betere isolatie-eigenschappen in vergelijking met oude dakramen. Zo houd je warmte beter binnen en bespaar je op je energierekening.

Naast isolatie is ook ventilatie belangrijk. Door regelmatig te ventileren zorg je voor een gezonde luchtkwaliteit in je woning. Dakramen van de nieuwste generatie hebben vaak een slimme ventilatieklep. Zo kun je altijd frisse lucht binnenlaten en voorkom je schimmels, vocht en allergieën.

 

Nadelen dakramen

Behalve voordelen, heeft het kopen van dakramen ook een aantal nadelen. Deze belichten we hieronder voor je.

 

Installatie van de dakramen

Nadat je dakramen hebt gekocht moeten deze natuurlijk nog geïnstalleerd worden. Wanneer je zelf geen klusser bent, kun je hiervoor het beste een professional inschakelen. Dit drijft de totaalprijs van de dakramen aanzienlijk op.

Zo weet je zeker dat je dakramen goed geplaatst worden. Foutief geplaatste dakramen kunnen onder andere voor lekkage zorgen. Dat wil je natuurlijk niet.

Geen extra ruimte

In tegenstelling tot een dakkapel creëer je met een dakraam geen extra loop- en sta ruimte. Dit komt omdat je de schuine wanden behoudt.

 

Extra advies en het kopen van dakramen

Ben je na het lezen van plan om dakramen te kopen? Ons assortiment bestaat uit bestaande merken Velux en Dakea. Hiermee kunnen we je dakramen van de hoogste kwaliteit bieden.

Daarnaast hebben we natuurlijk verschillende uitvoeringen van dakramen beschikbaar. Waaronder bijvoorbeeld uitzet-tuimel dakramen, tuimeldakramen en zolder dakramen. Zo ben je er bij ons zeker van dat we het juiste type dakraam voor jouw situatie hebben.

Weet je precies wat voor dakraam je nodig hebt? Dan ben je natuurlijk welkom in één van onze winkels. Mocht je nog extra advies nodig hebben, helpen onze medewerkers je hier graag mee.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om dakramen online bij ons te bestellen. Gemakkelijk en snel!

Gelukkig nieuwjaar!

Nu: kortingen tot wel 70%!

én gratis bezorging vanaf €500,-

Aanbiedingen

 

Bekijk hier een greep uit de aanbiedingen >