DEZE WEEK 10% KORTING MET CODE: HBM10

Dakshingles
Dakshingles

Dakshingles: goedkope en makkelijk hanteerbare dakbedekking nodig voor een bijgebouw? Dan kan het een goed idee om eens na te denken over dakshingles! Voor tuinhuizen, carports, dierenverblijven en andere soorten bijgebouwen zijn dakshingles een geschikte dakbedekking. Bij Hout en Bouwmaterialen hebben we een ruim aanbod aan dakshingles voor de beste prijs. Zo vind je binnen ons assortiment dus dakshingles voor ieder budget.

Dakshingles

Dakshingles

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
 1. Asfaltnagels 3.0x20 1 kilogram - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Asfaltnagels 3.0x20 1 kilogram
  € 9,94
   
 2. Dakshingles groen
  Dakshingles groen 3,00 m²
  € 31,11
   
 3. Dakshingles rood
  Dakshingles rood 3,00 m²
  € 31,11
   
 4. Dakshingles zwart
  Dakshingles zwart 3,00 m²
  € 31,11
   

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Wat zijn dakshingles?

Dakshingles zijn lichte, bitumineuze dakleien, die erg populair zijn als dakbedekking voor hellende daken van tuinhuizen, carports, dierenverblijven, prieeltjes en garages. Vooral bij doe-het-zelvers is dit soort dakbedekking erg populair. Dit komt doordat dakshingles makkelijk hanteerbaar zijn. Daarnaast zijn dakshingles een stuk voordeliger dan andere dakbedekkingen. Wanneer je een beetje handig bent bekleed je binnen korte tijd het gehele dak van jouw bijgebouw met dakshingles.

 

Voordelen van dakshingles

Het gebruik van Dakshingles kent meerdere voordelen. Eén van de bekendere voordelen is dat de dakshingles weerbestendig zijn. Ze zijn dus goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Andere voordelen waarvan je profiteert bij het aanschaffen van dakshingles binnen onze webshop, zijn:

 • Goedkoop. Dakshingles zijn in vergelijking met andere dakbedekking erg budgetvriendelijk.

 • Eenvoudig te plaatsen.

 • Lange levensduur.

 • Geluidsisolerend. Hierdoor heb je geen overlast bij regenval of hagel. Bij kunststof of metalen dakplaten is de overlast enorm.

 

Dakshingles leggen

Een ander voordeel dat hierboven al even kort benoemd is, is dat de dakshingles eenvoudig te plaatsen zijn. Ze zijn zeer makkelijk hanteerbaar voor jouw klus. Dit komt met name vanwege de vorm van de dakshingles en het feit dat ze licht van gewicht zijn. Zo zorg je er dus voor dat jouw klus met dakshingles gemakkelijk en snel kan worden uitgevoerd.

 

Dakshingles leggen in 4 stappen:

 1. Begin bij de onderste rand van het dak en werk van links naar rechts.
 2. Plaats elke shingle met een klein beetje overlap over de shingle eronder.
 3. Snijd de shingles af om ze passend te maken langs de randen van het dak en rond obstakels.
 4. Werk geleidelijk aan naar boven en zorg ervoor dat het hele dakoppervlak bedekt is.

 

Dakshingles assortiment

In ons assortiment aan dakshingles vind je verschillende kleuren, namelijk groenrood en zwart, waardoor je meerdere kanten op kunt. De meest gangbare kleur dakshingles is zwart. De dakshingles die wij aanbieden zijn gemaakt van sterk materiaal, vandaar ook de lange levensduur. De inhoud per verpakking is 3 vierkante meter.

 

Overig dakmateriaal

In onze webshop vind je veel meer dan dakshingles. We verkopen nog veel meer dakmaterialen, zoals golfplaten en dakleer, maar ook isolatieplaten en ondervorst. Zo kunnen we nog wel even door gaan, want ook al het andere hout en bouwmateriaal dat je nodig hebt voor jouw klus verkopen we en leveren we bij jou thuis af. Ideaal, toch?

 

Neem contact op

Bestel direct dakshingles voor jouw klus en ervaar onze snelle levering. Vergeet niet voldoende asfaltnagels mee te bestellen voor het bevestigen.

Heb je vragen over de dakshingles? Of over het plaatsen? Neem gerust contact op met onze deskundige adviseurs. We helpen je graag! Door onze jarenlange ervaring op het gebied van bouwmaterialen, kunnen wij je in veel gevallen voorzien van advies op maat.

 

Neem contact op >

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.