7,5% KORTING MET CODE: HBM75

Klusidee: een steigerhouten wandplank

Klusidee: een steigerhouten wandplank

Klusidee: een steigerhouten wandplank

03/06/2022

Sfeer aanbrengen in huis, met een simpel detail dat je ook nog eens handige opbergruimte oplevert? Denk dan eens aan een steigerhouten wandplank aan de muur! Deze stoere planken zien we steeds vaker binnenshuis en zijn een warme sfeermaker in ieder interieur. Leuk om een aantal decoratieve items op te plaatsen, of om boeken of planten een ereplaatsje mee te geven. Een steigerhouten wandplank is zó geplaatst, en is beschikbaar in diverse stijlen. Ook een leuk idee als je wat steigerhout over hebt van je vorige klus!

Bekijk al ons steigerhout

 

Stoere uitstraling, handige opbergruimte

Steigerhouten wandplanken zijn zo geliefd omdat ze in een handomdraai sfeer geven aan een ruimte. Met het ruige hout breng je de natuur als het ware naar binnen: ideaal in een industriële of juist landelijke woonstijl. Je geeft je ruimte direct een eyecatcher, waarop je elementen kwijt kan die jouw persoonlijke stijl echt laten spreken in de kamer. Weg met die kale muren, geef je huis kleur met een stoere steigerhouten wandplank!

Waarom een wandplank van steigerhout?

Waarom zijn mensen dan toch zo gek op steigerhouten wandplanken? Allereerst passen ze perfect in de trend van verweerd hout in het interieur. Deze trend zien we al enkele jaren: hout dat al een leven heeft gehad op strategische plekken in huis plaatsen, geeft direct karakter. Steigerhout is daarnaast ook nog eens makkelijk te bewerken, splintert nauwelijks en is niet te prijzig in aanschaf.

✓ Stoere touch in je interieur
✓ Natuurlijke, verweerde look
✓ Warme uitstraling
✓ Makkelijk te bewerken
✓ Niet duur in aanschaf

 

Trend: zwevende wandplank van steigerhout
Wil je jouw steigerhouten plank helemaal de show laten stelen in huis? Zorg dan dat de plankdragers zoveel mogelijk weggewerkt worden. Een zwevende wandplank van steigerhout is dé trend van dit moment! Het lijkt alsof de plank uit zichzelf aan de muur blijft hangen: dit zorgt voor een strakke finish waarin het hout extra mooi uit de verf komt. Een blinde wandplank van steigerhout leg je bovendien gemakkelijk zelf thuis aan!

Zwevende wandplank van steigerhout plaatsen

De truc van een zwevende wandplank van steigerhout is dat je de plankdragers eigenlijk wilt laten verdwijnen. Door kozijnankers te gebruiken en gaten uit te boren in de steigerhouten plank, zie je de verankering aan de muur straks helemaal niet meer! Zo ga je te werk:

  1. Gaten boren in de dikte van de plank
  2. Gaten boren in de muur en pluggen plaatsen
  3. Kozijnankers in de pluggen draaien
  4. Haak van de kozijnankers afzagen met ijzerzaag
  5. Plank op de afgezaagde kozijnankers plaatsen

Bekijk onze kozijnankers

 

Net even anders: leren plankdragers

Een extra stoere twist aan je steigerhouten wandplank geef je met leren plankdragers. Dit materiaal sluit prachtig aan bij de robuuste kwaliteiten van het steigerhout en zorgt voor een speelse ophanging. Gebruik hiervoor oude leren riemen voor een mooi verweerd effect, of schaf kant-en-klare leren plankdragers aan bij één van de vele retailers die dit product aanbieden. De zachte banden geven nog meer sfeer aan je wandplank.

 

Te verkrijgen in verschillende afwerkingen

Een ander voordeel aan werken met steigerhout is dat het in veel kleuren en stijlen te koop is. In het assortiment van Houtenbouwmaterialen.nl vind je al vele verschillende afwerkingen, ieder met zijn eigen sfeer en uitstraling. Kies bijvoorbeeld ons Old Look steigerhout voor een extra verweerde look, of ga voor zwart steigerhout voor een meer industriële uitstraling. En zoek je een lichte, natuurlijke plank? Ga dan voor blank steigerhout. Voor elke stijl hebben wij de juiste plank!

 

Hulp of advies nodig?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de bevestiging van je steigerhouten wandplank? Weet je niet zeker welke bevestigingsmaterialen je nodig hebt? Of twijfel je misschien welke afwerking het beste in jouw interieur past? Dan staat het team van Houtenbouwmaterialen.nl voor je klaar! Je kunt altijd contact met ons opnemen, dan helpen wij je graag verder. Samen zorgen we dat jouw steigerhouten wandplank perfect tot z’n recht komt.

Neem contact met ons op