KONINGSDAG KORTING 15% KORTING MET CODE: KONING

Ideeen om aan de slag te gaan met steigerhout?

Ideeen om aan de slag te gaan met steigerhout?

Ideeen om aan de slag te gaan met steigerhout?

31/08/2020

Steigerhouten planken hebben de afgelopen jaren ontzettend veel aan populariteit gewonnen. Ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt en zijn geschikt voor zowel in huis als in de tuin.

Meubels gemaakt van steigerhout hebben een robuuste uitstraling en passen bijna in elk interieur. Of het nou gaat om een woning of een bedrijfspand, met steigerhout haal je het mooiste van de natuur naar binnen.

 

Voordelen van steigerhout

Als je benieuwd bent geworden waarom mensen en bedrijven steeds meer voor steigerhout kiezen, hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet. 

 

Voordelig en duurzaam

Steigerhout wordt vervaardigd uit snelgroeiende naaldbomen. Deze bomen hebben als voordeel dat ze snel groeien, waardoor het gekapte hout ook snel weer aangroeit. Het vurenhout dat uiteindelijk wordt gebruikt heeft daarnaast als voordeel dat het ontzettend sterk is.

Bovendien is het een erg duurzame houtsoort. In het verleden werd het hout, nadat het in de bouw werd gebruikt in steigers, afgedankt of verbrandt. Ontzettend zonde. Op deze manier moeten er namelijk ieder jaar opnieuw weer bomen gekapt worden voor hout.

Gelukkig komt het afgedankte hout tegenwoordig terecht bij hout- en bouwbedrijven die het weer hergebruiken. Het is een erg populaire houtsoort geworden bij de inrichting van huizen. Ook wordt het steeds vaker gebruikt om meubels van te maken. Doordat het hout nu hergebruikt wordt, is het vaak ook nog eens voordeliger in de aanschaf.

Weinig splinters

Omdat het hout eerst voor tenminste een jaar in de bouw wordt gebruikt, krijgt het doorleefde maar ook stoere en robuuste uitstraling. De stevigheid en lange vezels zijn redenen waarom dit hout zo populair is geworden in de bouw. Juist deze lange vezels zorgen er ook nog eens voor dat dit hout van nature weinig splinters geeft.

Weinig onderhoud nodig

Doordat het hout eerder al als steigerdelen is gebruikt in weer en wind, kun je met zekerheid zeggen dat dit hout wel tegen een stootje kan. Na verloop van tijd zal het steigerhout wel wat verweren. Dit zorgt ervoor dat het hout wat grijzer wordt en er zelfs barsten in kunnen ontstaan.

Voor de liefhebbers van deze houtsoort is dit gelukkig geen probleem. Het stoere en robuuste karakter van deze houtsoort wordt hierdoor alleen maar versterkt. Heb je besloten om een mooie loungeset van steigerplanken te maken? Dan weet je in ieder geval zeker dat ie wel tegen een regenbui kan!

 

Ideeen steigerhout in jouw interieur te verwerken

Met steigerhout geeft je je interieur een persoonlijke tint en geeft tegelijkertijd een levendige en authentieke sfeer. Als echte doe-het-zelver is steigerhout daarnaast eenvoudig om te toveren tot stoere meubels. Wij geven je vier tips ter inspiratie zodat jij straks aan de slag kunt om steigerhout in je interieur te verwerken.

 

1. Eettafel van steigerhout

Dé blikvanger bij binnenkomst. Stoer en robuust. Een blad van steigerhout met metalen poten past erg goed in een industrieel interieur, mits je voor de ruwe variant kiest en het hout niet schuurt. Schuur je het wel? Dan past het erg goed in een moderne woonstijl. Combineer dit met leren stoelen om de robuuste look te versterken.

2. Vakkenkast van steigerhout

Voor wanneer je eens iets anders wilt dan de standaard IKEA kasten. Een mooie vakkenkast is erg handig in het zorgen dat je woonkamer netjes en opgeruimd blijft. Een eigen kast maken is daarnaast gemakkelijker dan je denkt.

Het enige dat je namelijk nodig hebt zijn de planken van steigerhout, schroeven, een boormachine en een meetlint. Doordat je bij Hout- en Bouwmaterialen de mogelijkheid hebt om diverse maten te bestellen, ben je bij ons altijd verzekerd van de juiste maten.

3. Steigerhout om groen in te zetten

Planten en bloemen zijn niet meer weg te denken uit ons huis. Het zijn echte must-haves. Ze fleuren letterlijk en figuurlijk je interieur op. Hoe leuk is het dan om bloem- of plantenbakken van steigerhout te maken? Of kies ervoor om van steigerhout een klein bijzettafeltje te maken om je planten of bloemen op te kunnen zetten. Zo staan ze volop in de aandacht!

4. Steigerhout aan je muur

Je kunt een industrieel effect creëren door steigerhouten planken aan je muur te bevestigen. Ken jij al iemand die dit heeft? Vast niet! Het is een erg unieke manier om een warme sfeer in je interieur te creëren. Je kunt ervoor kiezen om dit in de woonkamer te doen maar is ook erg geschikt voor in de slaapkamer.

Vind je een hele muur te veel? Je kunt ook voor een mooi groot wandbord gaan. Hier kun je bijvoorbeeld weer foto’s aanhangen.

 

Meer informatie of vragen? Kom snel langs!

Zoals je ziet kun je met steigerhout alle kanten op. Meubels, accessoires, alles is mogelijk! Daarnaast kun je ze ook helemaal aanpassen naar jouw eigen stijl door ze te verven. Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen over steigerhout? Neem dan contact met ons op.

Je kunt altijd bij één van onze medewerkers terecht. Samen komen we graag tot een oplossing. Zodat jij zo snel mogelijk aan je volgende klus kunt beginnen!