Vurenhout

Vurenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten bij de bouw van constructies. Het fijne aan vurenhout is dat het niet zwaar is en daarnaast kunt u het gemakkelijk bewerken. Vurenhout kan u gebruiken voor de meest uiteenlopende projecten. Het enige waar onbehandeld vurenhout slecht tegen kan is zon en vocht.

Waar wordt vurenhout voor gebruikt?

Zoals we hierboven al genoemd hebben wordt vurenhout veel gebruikt in constructies, denk bijvoorbeeld aan een zoldervloer. Tijdens de bouw van vrijwel iedere woning is er vurenhout gebruikt. Dit komt omdat vurenhout een relatief goedkope houtsoort is. Naast constructies wordt vurenhout ook gebruikt bij kleinere projecten, zoals bij houten meubilair als tafels, stoelen en kasten.

 

Vuren latten

In ons assortiment aan vurenhout vindt u onder andere latten die veelal worden gebruikt bij het aftimmeren. De populairste hiervan zijn de panlatten, waarvan wij een zeer uitgebreid aanbod hebben. Panlatten worden gebruikt bij het leggen van dakpannen.  

 

Vurenhout planken

Onze vurenhout planken worden veelal gebruikt bij het maken van meubilair. Denk hierbij aan stoelen, tafels, kasten en banken. Vurenhout is licht van gewicht en fijn te bewerken, waardoor u er eigenlijk alle kanten mee op kan. Zoals bekend kan vurenhout slecht tegen zon en vocht. Wanneer u dan toch deze planken buiten wilt gebruiken is het van belang dat deze worden behandeld.

 

Vuren balken

Vuren balken worden veel gebruikt bij het bouwen van een constructie, veelal vormen deze stevige balken van vurenhout de basis. Balken zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

 

Voordelen van vurenhout

Dat vurenhout veelzijdig te gebruiken is, dat weet u ondertussen. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze houtsoort? Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Voordelen:

  • Goedkoop

  • Gemakkelijk bewerkbaar

  • Schilderbaar

  • Makkelijk te verwerken

  • Licht van gewicht

Nadelen:

  • Niet duurzaam

  • Kan slecht tegen zon en vocht