DEZE WEEK 10% KORTING MET CODE: HBM10

Vurenhout
Vurenhout

Vurenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten bij de bouw van constructies. Het fijne aan vurenhout is dat het niet zwaar is en daarnaast kun je het gemakkelijk bewerken. Vurenhout kun je daarnaast gebruiken voor de meest uiteenlopende projecten. Houd er wel rekening mee dat onbehandeld vurenhout slecht tegen zon en vocht kan.

Vurenhout

Waar wordt vurenhout voor gebruikt?

Zoals we hierboven al noemen, wordt vurenhout veel gebruikt in uiteenlopende constructies. Denk bijvoorbeeld aan een zoldervloer of scheidingswand. Tijdens de bouw van vrijwel iedere woning is er vurenhout gebruikt. Dit komt omdat vurenhout een relatief goedkope houtsoort is. Naast constructies wordt vurenhout ook gebruikt bij kleinere projecten, zoals bij houten meubilair als tafels, stoelen en kasten.

 

Vuren latten

In ons assortiment aan vurenhout vind je onder andere latten die veel worden gebruikt bij het aftimmeren. De populairste hiervan zijn de panlatten, waarvan wij een uitgebreid aanbod hebben. Panlatten worden onder andere gebruikt bij het leggen van dakpannen.  

 

Bekijk onze vuren panlatten >

 

Vurenhout planken

Onze vurenhout planken worden veel gebruikt bij het maken van meubilair. Denk hierbij aan stoelen, tafels, kasten en banken. Vurenhout is licht van gewicht en fijn te bewerken, waardoor je er eigenlijk alle kanten mee op kan. Zoals bekend kan vurenhout slecht tegen zon en vocht. Wanneer je dan toch deze planken buiten wilt gebruiken is het van belang dat deze worden behandeld met bijvoorbeeld:

 

Vuren balken

Vuren balken worden veel gebruikt bij het bouwen van constructies, veelal vormen deze stevige balken van vurenhout de basis. Balken zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende afmetingen en varianten:

 

Voordelen van vurenhout

Dat vurenhout veelzijdig te gebruiken is, dat weet je ondertussen. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze houtsoort? Wij zetten ze voor je op een rij.

 

Voordelen:

  • Goedkoop

  • Eenvoudig te bewerken

  • Schilderbaar

  • Makkelijk te verwerken

  • Licht van gewicht

Nadelen:

  • Kan slecht tegen zon en vocht

  • Onbehandeld niet duurzaam bij buitengebruik

Vurenhout kopen bij Houtenbouwmaterialen.nl

Bestel nu eenvoudig en voordelig al je vurenhout in onze webshop. Wij zorgen er dan voor dat je je bestelling zo snel mogelijk in huis hebt en ermee aan de slag kunt. Grote bestellingen hout kun je in de regel rond 7 tot 10 werkdagen thuis verwachten. 

Heb je vragen over ons aanbod of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn liefhebbers van de bouw en helpen je daarom met plezier verder!

 

Neem contact op >

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.