10% EXTRA KORTING MET CODE: weekend10

Polycarbonaat
Polycarbonaat

Polycarbonaat is een thermoplastische polymeer. Hiervoor kennen we veel verschillende benamingen, zoals: Margard, Lexan, Radilux, Lexaan, Arla, Calibre, Makrolon, Panlite, Axxis, Makrofol, Lexgard en Quin. Hoe je het ook noemt, het zijn allemaal dezelfde kunststof platen. Polycarbonaat is een kunststof dat hoge temperaturen weerstaat en doorzichtig en stevig is. Bij Hout en Bouwmaterialen vind je veel verschillende producten op het gebied van polycarbonaat.

Polycarbonaat

Waarom polycarbonaat?

Polycarbonaat is een enorm sterke kunststof soort. Deze wordt vaak gebruikt voor het zware werk. Polycarbonaat is zeer geschikt voor de beglazing van bootramen, vandalisme of inbraak gevoelige objecten, technische producten/machines, fietsenstallingen, bushaltes en beglazing van lichtreclames. Voor veel verschillende klussen kun je dus producten van polycarbonaat inzetten.

De kans dat het polycarbonaat breekt is klein, waardoor het ook erg geschikt is voor meer alledaagse toepassingen, zoals overkappingen, balkon beglazingen of tuinkassen. Kortom, ben je op zoek naar een sterke dakbedekking? Dan zijn de polycarbonaat platen uit het uitgebreide assortiment van Hout en Bouwmaterialen een uitstekende keuze!

 

Eigenschappen van polycarbonaat

De slagvastheid is misschien wel de belangrijkste eigenschap van polycarbonaat platen. Dit is namelijk 250 keer sterker dan glas en dat terwijl polycarbonaat de helft lichter is. Enkele belangrijke andere eigenschappen van dit oersterke materiaal zijn:

  • Relatief goedkoop.

  • Hoge stijfheid van de plaat bij gering gewicht.

  • Polycarbonaat is thermisch isolerend door de cellulaire opbouw.

  • Enorm slagvast.

 

Onderhoud van polycarbonaat

Is jouw polycarbonaat toe aan een reinigingsbeurt? Het oppervlak van de polycarbonaatplaten is gemakkelijk te schoon te maken met een vochtige doek, hiermee zorg je ervoor dat het vuil wordt opgenomen. Heb je krassen, doffe plekken of vegen op het polycarbonaat? Dan kun je het polycarbonaat polijsten. Bij lichte beschadigingen kan dit handmatig. Neem een droge en schone katoenen doek, breng daar een beetje polijstmiddel op aan en begin met polijsten.

 

Polycarbonaat platen bestellen

Wil je polycarbonaat platen bestellen voor de laagste prijs? Dan ben je hier bij de juiste webshop. Bestel direct online jouw polycarbonaat platen. Naast de platen vind je bij ons trouwens ook profielen, afsluitplaatjes en tape.

 

Neem contact op

Heb je vragen over polycarbonaat als dakbedekking? Of over de montage? Onze specialisten met enorm veel kennis en ervaring in de bouw geven je graag advies op maat!

 

Neem contact op >

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.