Polycarbonaat
Polycarbonaat

Polycarbonaat is een thermoplastische polymeer. Waarvoor er vele benamingen zijn, zoals: Margard, Lexan, Radilux, Lexaan, Arla, Calibre, Makrolon, Panlite, Axxis, Makrofol, Lexgard en Quin. Hoe u het ook noemt, het zijn allemaal dezelfde kunststof platen. Polycarbonaat is een kunststof dat hoge temperaturen weerstaat, doorzichtig en stevig is. De slagvastheid is misschien wel de belangrijkste eigenschap van polycarbonaat platen. Dit is namelijk 250 keer sterker dan glas en dat terwijl polycarbonaat de helft lichter is

Polycarbonaat

Polycarbonaat

14 producten gevonden

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
Pagina

14 producten gevonden

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
Pagina

Waarom polycarbonaat?

Polycarbonaat is een kunststof soort, welke enorm sterk is. Deze wordt vaak gebruikt voor het zware werk. Polycarbonaat is uitermate geschikt voor de beglazing van bootramen, vandalisme of inbraak gevoelige objecten, technische producten/machines, fietsenstallingen, bushaltes en beglazing van lichtreclames. De kans dat het polycarbonaat breekt is gering, waardoor het ook enorm geschikt is voor meer alledaagse toepassingen, zoals overkappingen, balkon beglazingen of tuinkassen. Kortom, bent u op zoek naar een sterke dakbedekking? Dan zijn polycarbonaat platen een uitstekende keuze.

 

Eigenschappen van polycarbonaat

Enkele belangrijke eigenschappen van dit oersterke materiaal zijn:

  • Relatief goedkoop.

  • Hoge stijfheid van de plaat bij gering gewicht.

  • Polycarbonaat is thermisch isolerend door de cellulaire opbouw.

  • Enorm slagvast.

 

Onderhoud van polycarbonaat

Is uw polycarbonaat toe aan een reinigingsbeurt? Het oppervlak van de polycarbonaatplaten is gemakkelijk te reinigen met een vochtige doek, hiermee zorgt u ervoor dat het vuil wordt opgenomen. Heeft u krassen, doffe plekken of vegen op het polycarbonaat? Dan is het nodig om uw polycarbonaat te polijsten. Bij lichte beschadigingen kan dit handmatig. Neem een droge en schone katoenen doek, breng daar een kleine hoeveelheid polijstmiddel op aan en begin met polijsten.

 

Polycarbonaat platen bestellen

Wilt u polycarbonaat platen bestellen voor de laagste prijs? Dan bent u hier bij de juiste webshop. Bestel direct online uw polycarbonaat platen. Naast de platen vindt u bij ons trouwens ook profielen, afsluitplaatjes en tape. Heeft u vragen over polycarbonaat als dakbedekking? Of over de montage? Onze specialisten met enorm veel kennis en ervaring in de bouw geven u graag advies op maat!

Voor de grote dromers

Werken aan uw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heeft u dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we u persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van uw droomproject.