DEZE WEEK 10% KORTING MET CODE: HBM10

Golfplaten
Golfplaten

Golfplaten kopen? Welk materiaal je ook in gedachten hebt, in onze webshop kun je de juiste golfplaten kopen. Denk aan golfplaten van vezelcement, polycarbonaat, bitumen, PVC en metaal. Voor alle kleuren, soorten en maten ben je bij ons bij aan het juiste adres. Ook bieden we bijpassende golfplaatschroeven aan, dan ben je in één keer klaar. We hebben een ruime voorraad, dus we leveren voordelig én snel.

Golfplaten

Waarom kiezen voor golfplaten op je dak?

Golfplaten worden vooral veel gebruikt voor agrarische doeleinden, dit komt onder andere door de lage prijs. Het is het de goedkoopste dakbedekking voor hellende daken. Nog een voordeel van deze platen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Golfplaten worden daarom ook voornamelijk toegepast op daken van schuren, loodsen, stallen, hallen, bergingen en soms ook in de woningbouw.

 

Voordelen van golfplaten

Golfplaten hebben enorm veel voordelen. Zeker voor het gebruik bij agrarische doeleinden. Zo staan ze er onder andere om bekend dat ze roestvast zijn en worden ze bestempeld als milieuvriendelijk. Naast de voordelige prijs hebben golfplaten nog meer voordelen, zoals:

  • Asbestvrij
  • Geluiddempend
  • Recyclebaar
  • Ammoniakbestendig
  • Duurzaam
  • Brandwerend
  • Hoog belastbaar
  • Onderhoudsarm

 

Verschillende materialen

In onze webshop kun je golfplaten kopen van verschillende materialen. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het populaire materiaal vezelcement, dat zeer weersbestendig en onderhoudsvriendelijk is, of doorzichtige golfplaten waarmee je licht in je stal laat óf een mooie overkapping maakt.

 

Vezelcement golfplaten

De vezelcement golfplaten in ons assortiment zijn van zeer goede kwaliteit. De platen worden geproduceerd van PVA kunststof vezels en worden cementgebonden. Vezelcement golfplaten zijn onderhoudsvrij, weerbestendig, onbrandbaar en milieuvriendelijk.

 

Bekijk onze golfplaten van vezelcement > 

 

Doorzichtige golfplaten

Wil je je dak van golfplaten (deels) doorzichtig maken? Kies dan voor transparante golfplaten. In ons assortiment vind je verschillende doorzichtige golfplaten van polyester en polycarbonaat. De platen zijn eenzijdig UV-bestendig dus je kunt er veilig onder zitten of spullen onder plaatsen. Daarnaast spreken we bij onze polycarbonaat golfplaten van ‘glasheldere’ platen, want de lichttransmissie is wel 90%!

 

Bekijk onze doorzichtige golfplaten > 

 

Metalen golfplaten

Golfplaten van metaal worden gebruikt als dakbedekking en als gevelbekleding. De platen in ons assortiment zijn gemaakt van staal en zijn voorzien van een zinklaag. Doordat deze in vergelijking met de zinkplaten van vroeger een stuk breder zijn, is het oppervlak met deze platen een stuk sneller bedekt.

 

Bekijk onze golfplaten van metaal > 

 

Golfplaten leggen en bevestigen

De montage van golfplaten is eenvoudig. Ook dát is een voordeel van deze dakbedekking. Uiteraard is het afhankelijk van het materiaal of de platen zwaar zijn, maar de breedte is altijd handzaam. Bij het leggen van golfplaten start je altijd onderin. Afhankelijk van de heersende windrichting rechts of links.

 

Golfplaten monteren doe je door deze op iedere golf vast te zetten. Op het hoge deel dus. Je gebruikt hiervoor speciale golfplaatschroeven die je in onze webshop kunt vinden.

 

Bekijk onze golfplaatschroeven > 

 

Om het dak af te werken kun je nog een nokstuk toevoegen, windveren plaatsen en waterafvoer toevoegen. Alle producten die je hiervoor nodig hebt vind je ook in onze webshop. Bij het type golfplaat dat je zoekt vind je bijpassende nokken en windveren. Alles wat je nodig hebt voor een goede waterafvoer vind je in een aparte categorie.

 

Bekijk al onze waterafvoer producten > 

 

Golfplaten kopen

In onze webshop vind je een zeer uitgebreid assortiment aan topkwaliteit golfplaten voor de beste prijs. Doordat we ruime keuze bieden kun je voor iedere klus geschikte golfplaten kopen die aan alle wensen voldoen.

Heb je vragen over onze golfplaten? Of de montage ervan? Ons team met specialisten geven je graag advies! Neem dus gerust contact met ons op.

 

Neem contact op > 

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.