DEZE WEEK 10% KORTING MET CODE: HBM10

Waterafvoer
Waterafvoer

Waterafvoer: een essentieel onderdeel van jouw bouwproject. Een goede waterafvoer mag niet ontbreken! Zonder waterafvoer is de kans namelijk groot dat je last krijgt van lekkages of overstromingen. Om te voorkomen dat neerslag problemen veroorzaakt, is het belangrijk dat het regenwater op een goede manier wordt afgevoerd naar het riool. Op deze pagina vind je een ruim assortiment aan waterafvoer materialen.

Waterafvoer

Waterafvoer: waarom?

Een van de belangrijkste zaken bij het bouwen is het afwateren. Overtollig water kan namelijk de constructie erg aantasten. Hout dat nat wordt door regen of slechte waterafvoer, kan gaan rotten. Dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt. Waterafvoer zorgt ervoor dat je geen last krijgt van lekkages en overstromingen en voert het overtollige water af in het riool of een nabij gelegen sloot.

 

Producten waterafvoer

Bij Hout en Bouwmaterialen vind je een groot assortiment aan verschillende waterafvoer materialen. Zo vind je pvc-buizen in allerlei diktes en maten. Zoals:

Naast rechthoekige buizen vind je op het gebied van waterafvoer ook pvc-bochten, T-stukken en pvc-lijm. Op die manier kun jij de waterafvoer van jouw project helemaal compleet maken!

 

Waterafvoer producten eigenschappen

De producten hebben verschillende afmetingen, diameters en lengtes. Daardoor kun jij met een combinatie van onze waterafvoer producten jouw bouwproject beschermen tegen hemelwaterafvoer, kortweg HWA genoemd.

 

Waterafvoer welke afmeting?

In de regel gebruiken we de buizen van rond de 80 mm voor hemelwaterafvoer, maar soms heb je ook bredere afvoeren nodig. Wanneer je de afvoer op de wc wilt aansluiten gebruik je bijvoorbeeld 110 mm. Afhankelijk van de toepassing kies je dus de diameter van de afvoer.

 

Hout en Bouwmaterialen

Van plan om te beginnen met een klus? Dan zit je bij Hout en Bouwmaterialen goed! Voor iedere doe-het-zelver hebben wij de producten die kunnen helpen bij een bouwproject. Van dakmaterialen tot tuinhout en van ijzerwaren tot verf- en kitmaterialen. Alles wat kan helpen bij jouw klus, vind je in onze webshop!

 

Contact opnemen

Mocht je vragen hebben over onze producten met betrekking tot waterafvoer, voel je dan vrij om contact met ons op te nemen! Ook wanneer je vragen hebt over één van onze andere bouwprojecten kun je gerust contact opnemen met één van onze medewerkers. Op die manier kunnen wij jou voorzien van een advies op maat!

 

Neem contact op >

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.