Waterafvoer

Een goede waterafvoer mag niet ontbreken aan jouw bouwproject, zonder waterafvoer is de kans groot dat u last krijgt van lekkages of overstromingen. Om te voorkomen dat het hemelwater het riool instroomt en problemen veroorzaakt is het belangrijk dat het regenwater op een goede wijze afgevoerd wordt. Wij hebben een ruim assortiment aan waterafvoer materialen.  

Verschillende diameters

De meest geschikte diameter voor het afvoeren van water is per klus verschillend. Daarom bieden wij verschillende diameters waterafvoer. Zo is er voor iedere klus wel de juiste diameter te vinden. De juiste diameter van de regenpijp is afhankelijk van de hoeveelheid hemelwater deze te verwerken krijgt. Bij een tuinhuis of veranda wordt er vaak gekozen voor een 60 mm regenbuis. Waar bij een woning gekozen wordt voor regenbuizen van 80 tot 100 mm. Hoe groter de dakoppervlakte, hoe meer regenwater, hoe groter de diameter van de regenbuizen.

PVC buizen en hulpstukken

Voor het bevestigen van de waterafvoer kunnen PVC buizen en hulpstukken niet ontbreken. PVC heeft een lange levensduur en is eenvoudig te verwerken. Ook is PVC als materiaal erg goedkoop. De regenpijpen zijn in standaardmaten verkrijgbaar en zijn gemakkelijk zelf op maat te zagen. U kunt de regenpijp zelf verzagen naar de gewenste lengte om vervolgens in elkaar te schuiven via moffen. De waterafvoerbuizen moeten wel goed vastgezet worden aan de muur. Dit doet u met behulp van beugels. De eerst beugel wordt op 1 meter onder de goot bevestigd. Vervolgens komen de andere beugels 1,5 tot 2 meter uit elkaar. Het is belangrijk dat de beugels goed klemmen om te voorkomen dat de regenbuis wegzakt. Om ervoor te zorgen dat vuil water goed weg blijft spoelen is het belangrijk om de regenpijp niet waterpas te plaatsen. Hierdoor wordt de kans op verstopping verkleind.  

Waterafvoer materialen bestellen

Het aanschaffen van waterafvoer materialen doet u bij Hout en Bouwmaterialen.nl. Wij hebben een zeer ruim assortiment met laagste prijs garantie. Zo kunt u alles bij een leverancier bestellen én weet u zeker doet u niet teveel betaald.