DEZE WEEK 10% KORTING MET CODE: HBM10

Betonpoeren
Betonpoeren

Betonpoeren: een betrouwbare en solide fundering is essentieel als je van plan bent om een bepaalde constructie te realiseren. Een betonpoer van topkwaliteit kan hiervoor zorgen. Een betonpoer is gemaakt van prefab beton en zorgt ervoor dat de krachten uit een bouwwerk worden overgedragen aan de ondergrond. Ook kan een betonpoer uitstekend dienen als strom- of opwaaianker. Ben je van plan om een betonpoer te kopen? In ons assortiment vind je een zeer uitgebreid aanbod aan kwalitatieve betonpoeren.

Betonpoeren

Betonpoeren

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
 1. Betonpoer 18/15x50cm antraciet - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Betonpoer 18/15x50cm antraciet
  € 24,02
   
 2. Betonpoer 18/15x50cm grijs - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Betonpoer 18/15x50cm grijs
  € 24,02
   
 3. Betonpoer met stelplaat 18/15x50cm antraciet - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Betonpoer met stelplaat 18/15x50cm antraciet
  € 31,25
   
 4. Betonpoer met stelplaat 18/15x50cm grijs - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Betonpoer met stelplaat 18/15x50cm grijs
  € 31,25
   
 5. Verstelbare vloerpaalhouder 8,5x8,5 cm
  Verstelbare vloerpaalhouder 8,5x8,5 cm
  € 10,45
   
 6. Verzonken stelplaat M16 - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Verzonken stelplaat M16
  € 11,14
   
 7. Verzonken stelplaat M20 - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Verzonken stelplaat M20
  € 17,60
   

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Betonpoeren kopen

Wij beschikken over een ruim assortiment betonpoeren en hanteren scherpe prijzen. Een betonpoer is bij ons in alle gangbare maten verkrijgbaar. Na het bestellen leveren wij de betonpoer bij jou thuis af. Ook is het tijdens onze openingstijden mogelijk om bij ons langs te komen voor het kopen van een betonpoer. Daarnaast krijg je bij ons persoonlijk en deskundig advies.

 

Wat is een betonpoer?

Een goede en betrouwbare fundering van een constructie is van groot belang. Sterker nog, de fundering is een van de belangrijkste aspecten van de bouw en een goede constructie kan niet zonder fundering. Schaf daarom een betonpoer aan. Een betonpoer zorgt er namelijk voor dat de krachten van de constructie overgebracht worden aan de ondergrond, waardoor de betonpoer perfect geschikt is als fundering. Daarnaast kun je een betonpoer gebruiken als opwaai- of stormanker.

 

Voordelen van de betonpoer

Het gebruik van een betonpoer is al jaren erg populair in de bouw. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een betonpoer? En waarom is een betonpoer gebruiken zo interessant? Wij hebben hieronder de voordelen verzameld.

 • De betonpoer zorgt voor een uitstekende fundering.
 • Het gebruik van een betonpoer zorgt ervoor dat de levensduur van houten palen toeneemt.
 • Een betonpoer is uitstekend te gebruiken als storm- of opwaaianker. Schade aan de constructie tijdens deze weersomstandigheden wordt voorkomen.
 • Ondanks de lage prijs van een betonpoer is het een veilige en kwalitatieve fundering.

 

Betonpoer plaatsen

Hoe plaats je een betonpoer? Volg onderstaand stappenplan. 

 1. Maak een gat op de plaats waar de betonpoer moet komen. Houd rekening met de vereiste afmetingen en de diepte.
 2. Je kunt ervoor kiezen om onder in het gat een funderingstegel te plaatsen. Een dergelijke tegel zorgt er voor dat er extra draagvlak wordt gecreëerd.
 3. Plaats de betonpoer in het midden van het gemaakte gat en vul deze met water. Voeg vervolgens gelijkmatig snelbetonmortel toe zonder dit te mengen. 
 4. Is er nog droge mortel aanwezig? Kies er dan voor om deze te besproeien met water en klop op het oppervlak om de ingesloten lucht te verwijderen.
 5. Zet de betonpoer in de gewenste positie. Controleer de positie nog eens na een paar minuten. Indien nodig kun je de positie nog corrigeren.
 6. Het snelbeton zal na ongeveer 15 minuten gehard zijn. Vanaf nu staat de betonpoer dan ook muurvast.
 7. Maak met een boor een gat in het midden van de staander. Vervolgens kun je de paaldrager of bevestigingsplaat onder de houten staanders schroeven.
 8. Draai de palen nu op het draadeinde dat uitsteekt op de gewenste hoogte. Schoor vervolgens de palen langs twee zijden af.

Met de betonpoeren heb je een solide basis voor je veranda of schuur gelegd. Hiermee kun je er zeker van zijn dat je constructie over een uitstekende fundering beschikt. 

 

Betonpoer als fundering

Een betonpoer is enorm veelzijdig toepasbaar, voor vrijwel ieder project kan een betonpoer als uitstekende fundering functioneren. Een betonpoer wordt dan ook al lang niet meer alleen gebruikt bij de realisatie van een veranda of schuur. Ook bij een carport, terrasoverkapping of andere bouwconstructie kan een betonpoer goed van pas komen. 

 

Neem contact op >

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.