DEZE WEEK 10% KORTING MET CODE: HBM10

HBM overkappingen
HBM overkappingen

Overkapping bouwpakket online kopen? Douglas overkapping of lariks overkapping? Kies dan voor onze HBM overkappingen. De overkappingen zijn van hoge kwaliteit en doordat de overkappingen als bouwpakketten worden geleverd, zijn ze gemakkelijk te plaatsen. Ga je voor een normale terrasoverkapping? Of toch voor een douglas overkapping aan huis? Met onze HBM overkappingen is er van alles mogelijk, dus bekijk snel de verschillende opties!

 

 

HBM overkappingen

Overkapping Douglas/Lariks

Snel en eenvoudig een douglas of lariks overkapping plaatsen? Dan zijn onze HBM overkappingen de perfecte oplossing. De overkappingen worden namelijk als bouwpakketten geleverd. Hierdoor hoef je zelf niet uit te zoeken wat er allemaal nodig is. Je krijgt namelijk alle benodigde materialen geleverd, waardoor je ook geen dingen vergeet te bestellen. Het hout dient nog op maat gezaagd te worden, maar doordat alle afmetingen zijn aangegeven is dat een fluitje van een cent. Natuurlijk leveren we ook een bouwtekening mee.

 

Terrasoverkapping: de voordelen

Terrasoverkappingen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en dat is niet onterecht. Een overkapping brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Ten eerste ziet een overkapping er natuurlijk prachtig uit en is het een mooie aanvulling op je tuin en huis. Daarnaast kun je door een overkapping het gehele jaar door genieten van de buitenlucht. Een overkapping houdt namelijk regen tegen. Ook word je door een overkapping beschermd tegen schadelijke uv-stralen. Dit is slechts nog maar een notendop van de voordelen van een overkapping:

 • Aanvulling op huis en tuin
 • Het hele jaar door buiten zitten
 • Houdt regen tegen
 • Beschermt tegen schadelijke uv-straling
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Tuinmeubels staan overdekt
 • Geen vergunning nodig
 • Huis krijgt meer waarde
 • Meer vitamines door vaker en langer buiten zitten
 • Duurzaam Douglas hout
 • Gemakkelijk om te toveren tot volwaardige veranda

 

Soorten overkappingen

Binnen ons assortiment vind je een ruim aanbod aan diverse overkappingen. We hebben namelijk vrijstaande overkappingen, maar ook overkapping aan huis. Per overkapping heb je zelf ook nog de keuze om het type fundering en het type dak te bepalen.

Fundering overkapping

De fundering is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een overkapping en mag daarom niet ontbreken. Bij onze overkappingen kun je kiezen uit verschillende soorten fundering, namelijk een overkapping met betonpoeren, een overkapping met paalsteunen of een overkapping met vloerpaalhouders.

Dak overkapping

Het dak mag natuurlijk niet ontbreken bij een overkapping, of toch wel? De meningen over het juiste type dak zijn erg verdeeld en daarom ben je bij ons vrij om het type dak te bepalen. Kies dus zelf het type dak dat bij jou en je overkapping past. Je kunt kiezen uit geen dak, heldere golfplaten, heldere of opalen polycarbonaatplaten, dakleer of vezelcementplaten.

 

Douglas of lariks hout

Voor het hout van onze HBM overkapping bouwpakketten maken wij gebruik van Douglas en Lariks hout. Dit zijn namelijk sterke en duurzame houtsoorten die niet-geïmpregneerd al 10 tot 15 jaar mee gaan. Geïmpregneerd Douglas en Lariks hout met het juiste onderhoud gaat nog veel langer mee. Hierdoor kun je lang genieten van je overkapping aan huis of je vrijstaande overkapping. Binnen ons assortiment vind je overkappingen van naturel Douglas/Lariks hout, groen geïmpregneerd Douglas/Lariks hout en zwart geïmpregneerd Douglas/Lariks hout.

Gereedschap overkapping

Ondanks dat onze overkappingen eenvoudig te plaatsen zijn, heb je nog wel diverse gereedschappen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een zaag en een meetband om het hout op maat te maken. En een grondboor of schop om plaats te maken voor de fundering. Natuurlijk heb je ook een waterpas nodig, om te controleren of de overkapping recht wordt geplaatst. Ook een boormachine met de juiste bits en boren mag niet ontbreken.

Overkapping bouwpakket van Houtenbouwmaterialen.nl

Koop je een overkapping bouwpakket bij Houtenbouwmaterialen.nl? Dan ben je verzekerd van een overkapping van de hoogste kwaliteit en dat tegen de scherpste prijzen. Bestel de overkapping eenvoudig en snel in onze webshop. Na de bestelling wordt de overkapping snel bij je thuis geleverd. Ook is het mogelijk om de overkapping bij ons af te halen. Heb je nog vragen over onze HBM overkappingen? Of een andere vraag? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend specialistisch advies. We helpen je namelijk graag!

 • Alles voor (ver)bouw
 • Scherpe prijzen
 • Verantwoord tuinhout
 • Mensen met liefde voor hun vak en klanten
Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.