DEZE WEEK 10% KORTING MET CODE: HBM10

Eikenhout
Eikenhout

Eikenhout gebruiken bij jouw volgende project? Dat vinden wij een verstandige keuze. Deze houtsoort is namelijk sterk en gaat lang mee. Zo kan onbehandeld eikenhout wel 20 tot 25 jaar mee gaan. Met ons ruime assortiment eikenhout wordt jouw komende project een succes!

Eikenhout

Eikenhout kopen

Eikenhout is afkomstig uit Europa en Klein-Azië. Eikenhouten producten worden gekenmerkt door verschillende eigenschappen. Zo gaat eikenhout lang mee. Het is daarmee één van de duurzaamste houtsoorten. Daarnaast kent deze houtsoort o.a. de eigenschappen:

  • Hoge kwaliteit
  • Zwaar en sterk
  • Mooie uitstraling
  • Minimale noesten
  • Geschikt voor buiten gebruik
  • Over het algemeen makkelijk te bewerken

 

Eiken planken

Eiken planken zijn ideaal voor verschillende projecten. Kies je voor eiken planken, dan kies je voor zware kwaliteit en kun je rekenen op een lange levensduur. Zowel binnenshuis als buitenshuis kun je het voor vele doeleinden gebruiken.

 

Gebruik van eikenhout

Eikenhout is een zeer populaire houtsoort. Dat komt doordat je eikenhout in veel verschillende situaties kunt toepassen. Deze houtsoort is namelijk ook geschikt voor gebruik buitenshuis. Veel veranda’s, overkappingen en carports bestaan daarom uit deze houtsoort. Daarnaast is het ook prima geschikt voor binnenshuis gebruik, denk bijvoorbeeld aan deuren en kasten, tafels en andere meubels.

Wil je eikenhout gebruiken voor projecten buitenshuis? Let dan wel goed op, want onbehandeld eikenhout vergrijst door de jaren heen. Je kunt dit voorkomen door het hout te behandelen met bijvoorbeeld beits of olie. Is het hout al verkleurd? Dan kun je het hout ontgrijzen met een ontgrijzer.

 

Eikenhout assortiment

Bij ons kun je eikenhout vinden in allerlei vormen en maten. Heb je hout nodig voor een stevige constructie? Ga dan onze eiken balken. Werk je aan een terras? Maak dan gebruik van onze eiken planken. Ben je van plan om een meubel te maken? Kies dan onze eiken meubelpanelen.

 

Alternatieven eikenhout

Eikenhout kan vergeleken met andere houtsoorten aan de prijzige kant zijn. Soms kun je dan beter voor een andere houtsoort gaan. Ook kan het natuurlijk voorkomen dat eikenhout niet de beste keuze voor je project is. Gelukkig bieden we meerdere houtsoorten in ons assortiment aan:

 

Eikenhout kopen

Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je de producten eenvoudig en snel in onze webshop bestellen. Daarna gaan wij aan de slag om je bestelling zo snel mogelijk thuis te bezorgen. Heb je nog vragen over eikenhout? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag. Ook kun je langskomen in onze winkel.

 

Neem contact op > 

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.