5% KORTING MET CODE: HBM5

Dakleer

Dakleer bestellen van de hoogste kwaliteit voor de beste prijs? Wij bieden dakleer van hoge kwaliteit aan. Dakleer wordt veel gebruikt als goedkope dakbedekking om een plat dak waterdicht te maken. Ondanks dat het goedkope dakbedekking is gaat het jarenlang mee. Wat zijn de grootste voordelen van dakleer? En hoe wordt het aangebracht? Wij vertellen het je op deze pagina.

Dakleer

Dakleer

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
 1. Drukverdeelplaten gegalv. 70 mm
  Drukverdeelplaten gegalv. 63 mm
  € 0,30
   
 2. Drukverdeelplaten gegalv. 70 mm 100 stuks
  Drukverdeelplaten gegalv. 63 mm 100 stuks
  € 22,95
   

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Voordelen van dakleer

Dakleer is dé populairste dakbedekking voor platte daken in Nederland. Waar komt dit door? En welke voordelen heeft dakleer tegenover andere materialen? Hieronder hebben we de voordelen op een rijtje gezet:

 • Dakleer is erg goedkoop. Leien of een pannendak zijn veel duurder.
 • Dakleer heeft een moderne uitstraling.
 • Dakleer heeft een lange levensduur.
 • Een dak met dakleer is in de toekomst uit te breiden.
 • Met dakleer behaal je ruimtewinst.
 • Dakleer is relatief gemakkelijk en snel te plaatsen

 

Bitumen

Met de term dakleer wordt ook bitumen (bitumineus), APP, teer en bitumen houdende dakbedekking bedoeld. Dakleer is het populairste materiaal om platte daken te bedekken. Al het zwarte materiaal dat met rollen op het dak wordt gebrand valt onder de categorie dakleer.

Wist je dat we ook bitumen golfplaten verkopen?

 

Dakleer plaatsen

Wij krijgen vaak de vraag: hoe moet ik dakleer aanbrengen/branden op het dak? Daarom hebben wij de stappen die je moet volgen bij het plaatsen van dakleer op een rijtje gezet:

 • Maak het dak zo schoon mogelijk
 • Rol het dakleer uit tot het volledige dak bedekt is
 • Verwijder het overbodige materiaal, dit moet vakkundig weggesneden worden
 • Is de dakbedekking op maat? Dan kun je het weer oprollen
 • Verhit de onderkant van het dakleer tijdens het opnieuw uitrollen met de brander, hierdoor smelt de onderlaag samen. Dit zorgt ervoor dat de dakbedekking stevig en waterdicht is.
 • Ga met een aandrukroller over de dakbedekking heen en zorg ervoor dat de naden goed op elkaar aansluiten.

 

Dakleer branden

Met een gasbrander verwarm je het dakleer waardoor het materiaal licht vloeibaar wordt. Op die manier hechten de verschillende stroken mooi aan het dak en aan elkaar. Zo krijg je een perfect waterdicht dak. Het branden van dakrollen is bovendien goedkoper dan het lijmen.

 

Dakleer bestellen

Wij zijn hét adres voor het bestellen van topkwaliteit dakleer tegen de laagste prijs. Door onze scherpe prijzen weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor jouw bouwmaterialen. Daarnaast profiteer je van een snelle levering. 

 

Overig dakmateriaal

In onze webshop vind je veel meer dan dakleer. We verkopen nog veel meer dakmaterialen, zoals golfplaten en dakshingles, maar ook isolatieplaten, ondervorst en daktrimmen. Zo kunnen we nog wel even door gaan, want ook al het andere hout en bouwmateriaal dat je nodig hebt voor jouw klus verkopen we en leveren we bij jou thuis af. Ideaal, toch?

 

Neem contact op 

Heb je vragen over ons dakleer? Of wil je je laten adviseren over jouw dakbedekking? Neem gerust contact met ons op. Ons team professionals staat je graag te woord.

 

Neem contact op >

Geleverd als bouwpakket, makkelijk te plaatsen.

HBM overkappingen met flinke korting

Altijd al een prachtige overkapping of veranda willen hebben? De overkappingen zijn van hoge kwaliteit en doordat de overkappingen als bouwpakketten worden geleverd, zijn ze gemakkelijk te plaatsen.

HBM Overkappingen, diverse opties