7,5% KORTING MET CODE: HBM75

Vuren palen

Ben je op zoek naar vuren palen? Dan ben je hier op de juiste plek beland. Hier vind je namelijk vuren palen in verschillende lengtes en zowel onbehandeld als zwart geïmpregneerd. Zo kun je de palen kiezen die bij jou en jouw project passen en weet je zeker dat je met deze vuren palen de perfecte constructie kunt bouwen!

Vuren palen

Vuren palen
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Eigenschappen vuren palen

Vurenhout staat over het algemeen bekend als een houtsoort die licht in gewicht, maar toch sterk en ook nog eens gemakkelijk te bewerken is. Dat betekent dat je met de vuren houten palen alle kanten op kan. Het hout is namelijk eenvoudig te schroeven, zagen, spijkeren, schaven, schuren, verlijmen, beitsen en schilderen. Deze vuren palen worden ook wel gezien als echt timmerhout en daarom vormen deze houten palen vaak de basis van een solide constructie.

 

Gebruik van vuren palen

Vuren palen worden vaak gebruikt voor de basis van constructies. Maar wat voor constructies kunnen dat zijn? Deze palen worden gebruikt voor onder andere:

  • Schuttingen
  • Carports
  • Veranda’s
  • Andere nieuwbouw- of renovatieprojecten

In combinatie met de vuren balken en/of de vuren SLS balken maak je je project helemaal af.

 

Weersinvloeden

Vurenhout is gemakkelijk in de omgang, maar daarentegen minder goed bestand tegen weersinvloeden dan bijvoorbeeld lariks- en douglas hout. Hierdoor is de kans dat houtrot ontstaat groter, maar dit is eenvoudig tegen te gaan.

 

Vuren palen buiten gebruiken

Als je van plan bent om de vuren palen buiten te gebruiken, dan raden wij je aan om onze zwart geïmpregneerde vuren palen te bestellen. Je kan ook zelf de vuren palen behandelen. Dit kan met een speciale beits of houtolie. Hiermee breng je een vochtwerende laag aan op de houten palen, wat de kans op houtrot aanzienlijk vermindert. Je kan ook een kijkje nemen in onze blogs ‘Houtbescherming tips’ en ‘Hoe tuinhout behandelen?’.

 

Ook interessant

Zijn vuren palen toch niet wat je zoekt? Bekijk dan ook eens onze andere categorieën.

Neem gerust contact op

Weet je nog niet zeker of de vuren palen de meest geschikte palen zijn voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op, want bij Houtenbouwmaterialen.nl staan we klaar om je vraag te beantwoorden, zodat jouw project zo goed mogelijk verloopt!

 

Neem contact op > 

Geleverd als bouwpakket, makkelijk te plaatsen.

HBM overkappingen met flinke korting

Altijd al een prachtige overkapping of veranda willen hebben? De overkappingen zijn van hoge kwaliteit en doordat de overkappingen als bouwpakketten worden geleverd, zijn ze gemakkelijk te plaatsen.

HBM Overkappingen, diverse opties