10% KORTING MET CODE: PINKSTEREN

Gipsplaatschroeven

Deze schroeven zijn speciaal gemaakt voor gipsplaten. Deze gipsschroeven zijn daarom voorzien van een zeer scherpe punt. Hierdoor kunnen ze makkelijk en snel stevigheid vinden in het onderliggende materiaal. Bekijk nu ons assortiment aan gipsplaatschroeven.

Gipsplaatschroeven

Gipsplaatschroeven

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
 1. Ivana gipsplaatschroeven 3.9x25 200st.
  Ivana gipsplaatschroeven 3.5x25 200st.
  € 6,88
   
 2. Ivana gipsplaatschroeven 3.9x35 1000st.
  Ivana gipsplaatschroeven 3.5x35 1000st.
  € 20,73
   
 3. Ivana gipsplaatschroeven 3.9x25 200st.
  Ivana gipsplaatschroeven 3.5x35 200st.
  € 7,18
   
 4. Ivana gipsplaatschroeven 3.9x25 1000st.
  Ivana gipsplaatschroeven 3.9x25 1000st.
  € 20,73
   

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Wat zijn gipsplaatschroeven?

Gipsplaatschroeven zijn schroeven speciaal gemaakt voor gipsplaten. Je kunt ze snel herkennen aan de kleur. Gipsschroeven zijn namelijk zwart. Dit komt doordat er een gefosfateerde laag op zit. Deze laag zorgt er voor dat gipsschroeven bestand zijn tegen gips en kalk. Als dit er niet op zou zitten, zouden deze schroeven net als normale schroeven gaan roesten. Roestige schroeven laten vlekken achter op de gipsplaten en verliezen hun stevigheid. Gebruik daarom altijd gipsplaatschroeven en geen normale schroeven. Daarnaast hebben gipsplaatschroeven een speciale kop. Hierdoor blijft het karton mooi achter de kop van de schroef zitten. Dit zorgt voor extra stevigheid.

 

Gebruik van gipsplaatschroeven

Gipsplaatschroeven worden gebruikt voor het bevestigen van gipsplaten op houten of metalen ondergronden. Om ervoor te zorgen dat de gipsplaten goed blijven zitten is het belangrijk dat je genoeg gipsschroeven gebruikt. Een regel die vaak wordt gehanteerd is dat er om de 20 cm een gipsplaatschroef komt. Per plaat zijn dit dan ongeveer 20 tot 30 schroeven. Zorg ervoor dat je deze schroeven niet te ver in de gipsplaten draait. Als deze te ver in de gipsplaat worden gedraaid (voorbij het karton) gaat de stevigheid verloren. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van onze gipsplaten bit. Hier zit namelijk een afstandhouder op, zodat je niet te ver kan schroeven.

 

Ben je benieuwd hoeveel gipsplaatschroeven je nodig hebt? Tel dan eerst de hoeveelheid gipsplaten die je wilt gaan afschroeven. Vermenigvuldig daarna dit getal met 20 voor het minimale aantal schroeven.

 

Assortiment gipsplaatschroeven

In ons assortiment hebben we verschillende soorten gipsplaatschroeven. We hebben namelijk gipsschroeven in verschillende lengtes en in verschillende hoeveelheden. Wij leveren gipsschroeven in hoeveelheden van 200 en 1000 stuks. Deze gipsschroeven kunnen worden geleverd in 25 millimeter en 35 millimeter varianten. De 25 millimeter gipsplaatschroeven worden voornamelijk gebruikt bij gipsplaten van 9,5 millimeter dik en de 35 millimeter gipsplaatschroeven worden vaak gebruikt bij gipsplaten van 12,5 millimeter dik.

 

Gipsplaatschroeven kopen

Gipsplaatschroeven voor het afschroeven van gipsplaten bestel je eenvoudig en snel via onze website. Wij zorgen er daarna voor dat je deze schroeven zo snel mogelijk thuis hebt, zodat je weer verder kan met je klus. Heb je nog vragen over onze gipsplaatschroeven of over een ander product? Neem dan contact met ons op! We staan altijd klaar om je te helpen. Ook ben je van harte welkom in onze winkel.

 

Neem contact op > 

Geleverd als bouwpakket, makkelijk te plaatsen.

HBM overkappingen met flinke korting

Altijd al een prachtige overkapping of veranda willen hebben? De overkappingen zijn van hoge kwaliteit en doordat de overkappingen als bouwpakketten worden geleverd, zijn ze gemakkelijk te plaatsen.

HBM Overkappingen, diverse opties