DEZE WEEK 10% KORTING MET CODE: HBM10

Dampdoorlatende folie
Dampdoorlatende folie

Dampdoorlatende of dampopen folie kopen? Deze vochtregulerende folie draagt bij aan een gezond binnenklimaat in gebouwen en woningen. De folie zorgt ervoor dat vocht van binnenuit naar buiten kan worden afgevoerd. Tegelijkertijd heeft het een waterkerende functie, waardoor vocht van buitenaf niet naar binnen kan dringen in de dak- of wandconstructie. Bij ons heb je de keuze uit verschillende folies van o.a. Miofol, Polytex en Ubbink. De folies zijn van hoge kwaliteit en scherp geprijsd.

Dampdoorlatende folie

Dampdoorlatende folie

15 producten gevonden

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
Pagina
 1. Dakmembraan PAROTEC beta 130g/m2 - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Dakmembraan PAROTEC beta 130g/m2
  € 125,99
   
 2. Dampdoorlatende folie 1,5m breed per strekkende meter - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Dampdoorlatende folie 1,5m breed per strekkende meter
  € 4,59
   
 3. Dampdoorlatende folie 1,5x50m - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Dampdoorlatende folie 1,5x50m
  € 156,65
   
 4. Miofol dampdoorlatende folie 125 G 1,5x50m
  Miofol dampdoorlatende folie 125 G 1,5x50m
  € 123,95
   
 5. Miotex Fassade 1.50x50m - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Miotex Fassade 1.50x50m
  € 297,95
   
 6. Polytex damp-open folie 1,5x25m
  Polytex dampopen folie 1,5x25m
  € 86,95
   
 7. dampopen folie polytex
  Polytex dampopen folie 1,5x50m
  € 133,95
   
 8. dampopen folie
  Polytex dampopen folie per strekkende meter
  € 4,36
   
 9. Polytex Fassade FR 1.50x50m - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Polytex Fassade FR 1.50x50m
  € 384,95
   
 10. Polytex Pro 1.50x50m - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Polytex Pro 1.50x50m
  € 204,95
   
 11. Strotex dampdoorlatende spinvliesfolie 135V 1,5x50m - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Strotex dampdoorlatende spinvliesfolie 135V 1,5x50m
  € 85,35
   

15 producten gevonden

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
Pagina

Dampdoorlatende folie, hoe werkt het?

Dampdoorlatende folies hebben een dubbele functie: zowel een waterkerende als een ademende werking. De waterkerende werking zorgt ervoor dat weersinvloeden als sneeuw en regen buiten de constructie blijven. Minuscule perforaties zorgen voor de ademende werking, waardoor er wel waterdamp vanuit de constructie naar buiten kan worden afgevoerd. Dit houdt condensatie binnen de constructie tegen. Hierdoor wordt de kans op schimmels en houtrot tegengegaan.

De folie wordt op zowel daken als gevels aangebracht aan de koude kant (buitenzijde) van de constructie. De folie wordt geplaatst tussen de dakbedekking en het isolatiemateriaal.

 

Verschil dampdoorlatende en dampopen folie

Wat is het verschil tussen dampopen en dampdoorlatende folie? Het verschil zit hem in hoeveel waterdamp erdoor kan. Dampopen folie laat meer waterdamp door dan een dampdoorlatende folie. Dit is met name van belang in vochtige ruimtes zoals badkamers. Wanneer je niet zeker bent of het voldoende is adviseren wij altijd om voor dampopen te gaan.

Wanneer pas je Dampopen toe? Dit doe je wanneer je dikke isolatie toepast in wanden en je de constructie in optimale conditie wil houden. Je bevestigt het aan de koude zijde: daar kan de waterdamp uit de constructie.

 

Verschil dampdoorlatende en dampremmende folie

Dampdoorlatende folie wordt aan de koude kant (buitenkant) van een constructie geplaatst. Dampremmende folie wordt aan de warme kant (binnenkant) van de constructie geplaatst. De warme kant bevindt zich bij dakconstructies altijd onder het isolatiemateriaal. Bij gevels is dit aan de binnenkant. 

Een dampremmende folie gebruiken is niet altijd de beste keuze, want in sommige gevallen wordt het vocht door de folie ingesloten. Het gevolg is vocht en schimmel in de constructie van het gebouw. 

 

Waterkerende dampdoorlatende folie

De dampdoorlatende folie plaats je aan de buitenkant van de constructie vanwege zijn waterkerende eigenschappen. De dampdoorlatende folie heeft twee eigenschappen: enerzijds fungeert het als waterkering om binnenkomend vocht tegen te houden. Anderzijds ademt het zodat waterdamp van binnenuit naar buiten kan worden afgevoerd. Dit is in tegenstelling tot dampremmende folies die wordt toegepast aan de binnenkant van een dakconstructie en gevel. Bij deze folie is het nagenoeg onvermijdelijk om indringend vocht volledig uit te sluiten. Er zullen altijd openingen zijn in de constructie, zoals om de leidingen, ramen en dergelijke. Het is hier dus noodzakelijk om vocht van binnenuit naar buiten af te kunnen voeren, om zo houtrot en schimmels tegen te gaan. Deze kunnen namelijk de constructie zwaar aantasten.

 

Dampdoorlatende folie online kopen

Ben je op zoek naar goede dampdoorlatende folie voor jouw woning of (kantoor)gebouw? Met ons uitgebreide assortiment kunnen wij je in nagenoeg alle gevallen bedienen. Al onze folies zijn van hoge kwaliteit en zeer scherp geprijsd. Je bent dus verzekerd van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Weet je niet precies welke folie je moet gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op. Onze medewerkers helpen je graag!

 

Neem contact op >

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.