10% KORTING MET CODE: HBM10 en
12,5% AFHAALKORTING MET CODE: AFHALEN

Pluggen

Wil je houten balken of latten aan steen of beton bevestigen? Of wil je een schilderij ophangen aan een stenen muur? Maak in beide gevallen gebruik van de pluggen van Hout en Bouwmaterialen. Met deze pluggen zorg je ervoor dat het hout stevig wordt bevestigd aan een betonnen of stenen oppervlak. Daarnaast kun je met behulp van deze pluggen eenvoudig en snel bijvoorbeeld je schilderij ophangen.

Pluggen

Pluggen

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
 1. GB spouwanker kraagpluggen 6x40mm 100st.
  GB spouwanker kraagpluggen 6x40mm 100st.
  € 3,97
   
 2. Nagelplug Kelfort Met Nagel 8X80Mm
  Slagplug Kelfort met nagel 8x80mm 50 stuks
  € 14,30
   
 3. Plug Fischer S 10X50Mm
  Nylon pluggen 10mm Kelfort 50 stuks
  € 12,95
   
 4. Nylon pluggen 6 mm Kelfort 100 stuks - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Nylon pluggen 6 mm Kelfort 100 stuks
  € 3,95
   
 5. Nylon plug 8 mm 100st.
  Nylon pluggen 8 mm Kelfort 100st.
  € 6,95
   
 6. Nagelplug Kelfort met nagel 8x80mm
  Slagplug Kelfort met nagel 6x60mm 100 stuks
  € 14,30
   

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Wat is een plug?

Met een plug kun je bijvoorbeeld een schilderij aan een muur hangen of hout aan een stenen of betonnen vloer bevestigen. Zonder plug gaat dit heel lastig. Je kunt namelijk niet in steen of beton schroeven. Boor daarom altijd eerst een gat in het steen of beton. De diameter van dit gat moet overeenkomen met de diameter van de plug. Nadat het gat is geboord kan de plug erin en daarna de schroef. Je kunt de pluggen ook samen met de schroeven in het gat slaan. Gebruik hiervoor onze speciale slagpluggen.

 

Wil je zeker weten of je je dingen netjes hebt opgehangen? Maak dan gebruik van onze waterpassen.

 

Assortiment pluggen

In ons assortiment kun je verschillende soorten pluggen vinden. Van slagpluggen tot aan nylon pluggen en van kraagpluggen tot aan spanhulzen.

 

Kraagpluggen

Kraagpluggen hebben hun naam te danken aan hun kraag. De kraag van deze pluggen blijft op het boorgat liggen. Dit zorgt ervoor dat de plug niet door het gat heen valt. Dit maakt deze pluggen uitermate geschikt voor plaatmateriaal met een holle achterkant.

 

Slagpluggen

Slagpluggen kennen velen namen, zoals hamerpluggen en speedpluggen. Zoals de naam het al deels verklapt sla je deze slagpluggen in het gat. We raden aan om hier een geschikte hamer voor te gebruiken. Met slagpluggen kun je snel te werk gaan. Je kunt namelijk de plug en de schroef tegelijkertijd in het gat slaan. Slagpluggen worden veel gebruik voor het bevestigen van houten rachels aan beton of steen.

 

Nylon pluggen

Deze kunststoffen pluggen zijn gemaakt van hoge kwaliteit nylon. Hierdoor zijn deze pluggen zeer stevig. De nylon pluggen draaien door hun unieke vorm niet mee tijdens het indraaien van een schroef. Deze pluggen worden veel gebruikt voor het bevestigen van lichte voorwerpen in beton, metselwerk en massieve stenen.

 

Spanhulzen

Onze spanhulzen zijn gemaakt van gehard staal en zijn verzinkt. Hierdoor kunnen ze goed tegen externe factoren, zoals het weer. Deze metalen pluggen sla je net als onze slagpluggen in het gat. Het verschil tussen slagpluggen en spanhulzen is, dat je bij slagpluggen nog een schroef mee slaat en bij spanhulzen niet.

 

Neem een kijkje tussen al ons bevestigingsmateriaal > 

 

Pluggen kopen

Pluggen kun je bij ons in verschillende maten en soorten eenvoudig online bestellen. Na je bestelling doen wij ons uiterste best om deze pluggen zo snel mogelijk te leveren. Heb je nog vragen over onze pluggen, slagpluggen of spanhulzen? Of over een ander product uit ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Ook ben je van harte welkom in onze winkel.

 

Neem contact op > 

Geleverd als bouwpakket, makkelijk te plaatsen.

HBM overkappingen met flinke korting

Altijd al een prachtige overkapping of veranda willen hebben? De overkappingen zijn van hoge kwaliteit en doordat de overkappingen als bouwpakketten worden geleverd, zijn ze gemakkelijk te plaatsen.

HBM Overkappingen, diverse opties