Larikshout
Larikshout

Larikshout is een houtsoort met vele fantastische eigenschappen! Dat maakt deze houtsoort perfect om te gebruiken voor een terras, overkapping, tuinmeubel of schutting. Larikshout van Hout en Bouwmaterialen kan bovendien goed tegen weersinvloeden, waardoor jij zeker weet dat je tot in lengte van jaren kunt genieten van het door jou bestelde larikshout!

Larikshout

Eigenschappen van larikshout

Larikshout valt onder naaldhout en wordt ook wel eens geschreven als larix. Net als bij vuren en grenen kunnen er hout noesten en kwasten in larikshout voorkomen. Echter heeft ons larikshout een keuring ondergaan en zult u weinig last hebben van deze harde plekken in het hout. Door de stevigheid is larikshout enorm geschikt als constructiehout. Ook is deze houtsoort duurzamer als grenen en vuren. Onbehandeld larikshout zal na een tijd buiten verouderen en een fraaie natuurlijke kleur krijgen. Door het larikshout met beits of olie te behandelen kunt u de originele kleur behouden. 

 

Werken met larikshout

Op zoek naar larikshout? Wij hebben een uitgebreid assortiment larikshout, waaronder planken van larikshout, schaaldelen en pakaanbiedingen van larikshout. Larikshout is redelijk gemakkelijk te verwerken. Echter is het wel belangrijk om bij het spijkeren en schroeven dit niet te dicht bij de rand te doen om splijten te voorkomen. Ook is het verstandig om bij larikshout de gaten voor te boren. Larikshout laat zich goed schaven en zagen, echter is het wel van belang dat u beschikt over scherp gereedschap.

 

Larikshout kopen voor de beste prijs

Online larikshout bestellen voor scherpe prijzen? Dat kan op HoutenBouwmaterialen.nl. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment aan larikshout in verschillende vormen en maten. Zo is er voor iedere klus wel het juiste hout te vinden voor een perfecte afwerking. Al het larikshout hebben wij op voorraad. Een snelle levering van larikshout is dan ook gegarandeerd.

Voor de grote dromers

Werken aan uw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heeft u dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we u persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van uw droomproject.

10% KORTING op bijna het hele assortiment

 

 

En nog meer korting!

 

20% korting op steigerhout en Kingspan isolatiepanelen

 

actie alleen geldig bij online bestellen en bezorgen