ZWART STEIGERHOUT 30% KORTING!

MDF platen
MDF platen

MDF, medium density fibreboard. De naam zegt het al, het is een plaatmateriaal van een middelharde dichtheid. Door deze gelijke en dichte verdeling van de houtvezels is MDF een uitstekend geschikt plaatmateriaal om te bewerken. De zaag- en freeskanten van MDF zijn zeer glad af te werken. Wil je de MDF platen in de verf of lak zetten? Dan is het noodzakelijk om de kopse kanten van tevoren te behandelen met een randsealer. Schuur de randen eerst vlak af en behandel vervolgens met Ivana randsealer. Dit zorgt ervoor dat de kopse kanten minder verf opzuigen, hierdoor krijg je een netter eindresultaat.

MDF platen

MDF platen

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
 1. MDF E1 geschuurd 244x122cm 12mm

  -15%

  MDF E1 geschuurd 244x122cm 12mm
  Speciale prijs € 25,42 Normale prijs € 29,90
  € 8,54 / m2
 2. MDF E1 geschuurd 244x122cm 18mm

  -15%

  MDF E1 geschuurd 244x122cm 18mm
  Speciale prijs € 37,34 Normale prijs € 43,93
  € 12,54 / m2
 3. MDF Prime wit E1 244x122cm 18mm

  -15%

  MDF Prime wit E1 244x122cm 18mm
  Speciale prijs € 44,20 Normale prijs € 52,00
  € 14,85 / m2

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Voordelen van MDF

MDF platen zijn zeer populair voor vele toepassingen. Bijvoorbeeld voor het maken van meubels, dit komt doordat de platen goed en netjes te bewerken zijn. Hiernaast hebben de platen de volgende voordelen:

 • gemakkelijk te zagen

 • goedkoop alternatief voor hout

 • verkrijgbaar in verschillende diktes

 • middelharde platen

 • gemakkelijk te frezen

 • geperste droge houtvezels 

 

Bewerking en afwerking

Je kunt de MDF platen op meerdere manieren bewerken. Door de zachtheid van de MDF platen kun je de platen eenvoudig op maat zagen. Wanneer je deze delen aan elkaar wilt bevestigen kun je deze nagelen, verlijmen of schroeven. Kies je voor schroeven dan is voorboren niet meer nodig.

 

Mooie afwerking

Voor het netjes afwerken van MDF platen is het aan te raden om de schroeven weg te werken met een plamuur. Vervolgens kun je dit overtollige plamuur licht opschuren zodat het niet meer zichtbaar is. De gaten niet meer zichtbaar? Dan kun je de platen ontvetten en in de grondverf zetten. 

 

MDF platen bestellen bij Hout en Bouwmaterialen

MDF platen bestellen? Dit kun je eenvoudig en snel doen in de webshop van Hout en Bouwmaterialen. We hebben een ruim aanbod en daarnaast een grote voorraad zodat we je zo snel mogelijk kunnen voorzien van uw plaatmateriaal. Nog vragen over jouw klus of over onze producten? Neem contact op met onze adviseurs op 0512 - 36 49 04, wij helpen je graag verder!

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.