MDF platen
MDF platen

Als groothandel voor particulier en zakelijk hebben wij topkwaliteit MDF platen voor de laagste prijs. MDF platen worden veel gebruikt bij het maken van meubels. Het materiaal bestaat uit gedroogde, gemalen houtvezels die met hars onder druk geperst zijn tot een plaat. MDF staat voor Medium Density. Dit refereert naar de middelharde dichtheid van het materiaal. Het voordeel van MDF is dat het makkelijk bewerkbaar is. Ook is MDF een stuk goedkoper dan hout, wat het een perfect alternatief maakt. MDF platen zijn bij ons verkrijgbaar in de diktes 12 mm en 18 mm.

MDF platen

MDF platen

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Voordelen van MDF

MDF platen zijn enorm populair voor het maken van meubels. Echter kunt u MDF platen voor nog veel meer toepassingen gebruiken. De voordelen van dit plaatmateriaal zijn:

  • gemakkelijk te zagen

  • goedkoop alternatief voor hout

  • verkrijgbaar in verschillende diktes

  • middelharde platen

  • gemakkelijk te frezen

  • geperste droge houtvezels

 

Verwerking

Een van de bovengenoemde voordelen is dat MDF gemakkelijk bewerkbaar is. Dit komt doordat MDF relatief zacht is. Zo kunt u gemakkelijk de plaat op maat zagen met een zaag. Wanneer u gezaagde delen aan elkaar wilt bevestigen kunt u deze nagelen, verlijmen of schroeven. Als u kiest voor schroeven is voorboren niet nodig.

 

Afwerking

Voor het netjes afwerken van MDF is het aangeraden om de schroeven weg te werken met een plamuur. Breng de plamuur gemakkelijk aan met een plamuurmes op de schroef of nagel gaten. Vervolgens zorgt licht opschuren ervoor dat overtollig plamuurmiddel niet meer zichtbaar is. Zijn alle gaten netjes weggewerkt? Dan kunt u de platen ontvetten en in de grondverf zetten.

  

MDF platen kopen

Wij hebben een ruime voorraad aan MDF platen van hoge kwaliteit. Doordat wij alle platen op voorraad hebben kunnen wij deze snel leveren. Wij bieden MDF platen aan tegen een scherpe prijs. 

Voor de grote dromers

Werken aan uw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heeft u dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we u persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van uw droomproject.