15% HBM KORTING MET CODE: HBM15

Tyleen waterleidingen
Tyleen waterleidingen

Tyleen waterleidingen kun je gebruiken voor drinkwater maar ook voor beregening. Alle tyleenslangen en koppelingen zijn voorzien van het KIWA keurmerk, dat betekent dat deze geschikt zijn voor drinkwatertoepassingen. Of je nu op zoek bent naar een een zachte variant (ZPE) of een harde variant (HDPE), wij hebben het op voorraad.

Tyleen waterleidingen

Zpe buis

De zpe buis bestaat uit zacht polyetheen. De buis is geschikt voor drinkwaterleidingen, beregening en waterafvoer. De buis is te herkennen aan een blauwe streep. Het verschil met de hdpe buis is dat de zpe buis flexibeler en soepeler is, waardoor deze gemakkelijker in bochten te leggen is. De zpe buis is verkrijgbaar in verschillende diameters. Bekijk hierboven ons uitgebreide assortiment.

 

Hdpe buis

De hdpe (high density polyetheen) wordt ook gebruikt voor (drink)waterleidingsystemen. Daarnaast worden deze buizen veel toegepast in de tuinbouw, landbouw en fruitteelt. Hierbij kan gedacht worden aan nachtvorstbestrijding, voor de watervoorziening van dieren en gestuurde boringen. De hdpe buis is een zeer sterke en stugge buis. Hdpe buizen zijn doorgaans voordeliger in aanschaf. Hierboven vindt u onze hdpe buizen.

 

Voordelen van een polyetheen buis

Het gebruik van een polyetheen buis kent meerdere, bekende voordelen. Zo staan deze buizen onder meer bekend als zeer duurzame producten. Andere voordelen waarvan je profiteert bij het kopen van een polyetheen buis binnen onze webshop, zijn:

  • Sterke buis
  • Recyclebaar
  • Goed chemisch bestendig
  • Vorstbestendig (onder- en bovengronds toepasbaar)
  • Zeer goed te lassen
  • UV-resistent

 

 

Polyetheen online kopen

Als je een tyleenslang in de grond wil plaatsen, dan ben je hiervoor bij ons aan het juiste adres. Wij hebben zowel tyleenslangen als veel verschillende tyleen PE T-stukken in ons assortiment. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende typen en afmetingen. Je bent altijd verzekerd van topkwaliteit producten die voor de scherpste prijs worden aangeboden. Heb je vragen met betrekking tot onze tyleen producten of de toepassing ervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien je graag van deskundig advies.

 

Neem contact op >

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.