DEZE WEEK 10% KORTING MET CODE: HBM10

Slotbouten
Slotbouten

Op zoek naar zwarte slotbouten of toch naar verzinkte slotbouten? Je bent hier in ieder geval op het juiste adres. Met de slotbouten van Hout en Bouwmaterialen zorg je er namelijk voor dat je constructie staat als een huis. Tegelijkertijd zorg je ook voor een mooie afwerking. Slotbouten hebben namelijk dezelfde sterke eigenschappen als normale bouten, maar zien er over het algemeen mooier uit.

Slotbouten

Wat zijn slotbouten?

Slotbouten en bouten komen sterk met elkaar overeen. Ze hebben daarom ook veel overlappende eigenschappen. Je moet ze bijvoorbeeld allebei aandraaien met een ring-, steek- of dopsleutel. Het grote verschil tussen normale bouten en slotbouten is dat slotbouten zijn voorzien van een ronde gladde kop in plaats van een 6-kant kop. Dankzij deze gladde kop hebben slotbouten een mooiere afwerking dan normale bouten. Onder de kop van de slotbout bevindt zich een kleine vierkant. De stevigheid van een slotbout is te danken aan dat vierkantje.

 

Liever houtdraadbouten gebruiken? Neem dan een kijkje tussen onze houtdraadbouten.

 

Slotbouten gebruiken

Slotbouten gebruik je anders dan normale bouten, maar hoe gebruik je ze? Je begint met het boren van een gat dat minimaal 1 millimeter groter is dan de bout. Hierdoor kun je de slotbout makkelijk door het gat doen. Misschien merk je nu wel dat de slotbout niet helemaal door het gat past. Dit komt door het vierkantje onder de kop van de slotbout. Het is de bedoeling dat je dat vierkantje in het hout slaat. Dit doe je door met een rubberen hamer op de kop van de slotbout te slaan. Is het gelukt om het vierkantje in het hout te slaan? Dan zit deze nu goed vast en draait die niet meer mee. Nu kun je de moer er opdraaien.

 

Assortiment slotbouten

In ons assortiment hebben we zwarte en verzinkte slotbouten in verschillende lengtes en verschillende diktes. De zwarte slotbouten zijn te verkrijgen in de maat M8 en in lengtes vanaf 50 millimeter variërend tot en met 80 millimeter. De slotbouten zwart worden geleverd per 25 stuks met bijpassende moeren en sluitringen. De verzinkte slotbouten zijn te verkrijgen van M6 tot en met M8. De slotbouten M6 zijn te verkrijgen in de lengtes van 35 millimeter variërend tot en met 80 millimeter. De slotbouten M8 worden geleverd in de lengtes van 40 millimeter variërend tot en met 120 millimeter. De verzinkte slotbouten kunnen per stuk, maar ook per 100 of 200 bouten besteld worden. Deze slotbouten worden geleverd met een passende moer. Ga je voor extra stevigheid? Maak dan gebruik van onze verzinkte sluitingen.

 

Slotbouten kopen?

Zijn slotbouten geschikt voor jouw project? Bestel deze dan eenvoudig en snel via onze website. Na je bestelling doen wij ons uiterste best om de slotbouten zo snel mogelijk bij je thuis te bezorgen. Je kunt onze producten ook in het echt bewonderen. Je bent namelijk van harte welkom in onze winkel. Heb je nog vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend specialistisch advies.

 

Neem contact op > 

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.