Betonplex platen

Betonplex wordt gebruikt als bekisting voor het storten van beton. Betonplex platen worden watervast verlijmd om vervolgens afgewerkt te worden met een tweezijdige epoxy toplaag. Hierdoor is het materiaal oersterk, slagvast en krasvast. Door deze eigenschappen is betonplex hét juiste materiaal voor betonbekisting. Daarnaast worden betonplex platen ook veel gebruikt bij dierenhokken, paardentrailers, aanhangwagens en wanden van bedrijfswagens.

Foto-tabel  Lijst 

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

8 artikel(en)

per pagina

Soorten betonplex platen

Betonplex is verkrijgbaar van verschillende materialen en in diverse diktes. De volgende soorten betonplex kan u terugvinden in ons assortiment:

  • Berken betonplex

  • Hardhout betonplex

  • Antislip betonplex

 

Verwerken

Betonplex is gemakkelijk op maat te zagen met een cirkelzaag. Wel is het belangrijk dat u na het zagen de randen netjes afwerkt met een randsealer. Dit voorkomt intrekkend vocht.

 

Bevestigen

Betonplex platen zijn gemakkelijk te bevestigen door deze te schroeven op de ondergrond. Het is wel belangrijk dat u de plaat eerst voorboort. Wanneer u betonplex buiten wilt gebruiken is het belangrijk om te kiezen voor RVS schroeven.

 

Waterdicht maken

De lagen fineer in multiplex betonplex zijn watervast verlijmd. Toch is het voor bepaalde toepassingen raadzaam de kopse kanten waterdicht te maken. Dit doet u door de kopse zijden minimaal twee keer met celluloselak te lakken. Daarna kunt u de kopse kanten verlijmen, op deze manier wordt de constructie echt waterdicht.

 

Betonplex platen bestellen

Heeft u gekozen om betonplex platen te gebruiken voor uw klus? Bestel ze dan direct in onze webshop en profiteer van een snelle levering, scherpe prijs en uitstekende service. Daarnaast zijn de platen van betonplex in ons assortiment van absolute topkwaliteit. Heeft u vragen over onze betonplex platen, de montage of de bevestiging? Onze deskundige adviseurs helpen u graag!