EXTRA KORTING 5% KORTING MET CODE: HBM5

Hardboard

Hardboard wordt gefabriceerd van kleine, samengeperste houtvezels onder hoge druk. Je komt hardboard vaak tegen in bijvoorbeeld het achterpaneel van je kledingkast of als bedplaat. Maar daarnaast kun je het ook gebruiken om bijvoorbeeld een wand mee af te dichten, als onderdeel in een keukenkast of als ondervloer. Doordat hardboard gemaakt wordt van resthout uit de houtindustrie is het ook nog eens een voordelige keuze. Je kunt hardboard herkennen aan een ruwe achterzijde en gladde voorzijde.

Hardboard

Hardboard

1 product

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

1 product

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Voordelen hardboard

Hardboard is goed te bewerken. Of je ze nu op maat wilt zagen of dat er spijkers of nieten doorheen moeten, het is allemaal prima te doen. De hardboard platen wegen niet veel waardoor ze makkelijk te tillen zijn. Ook zijn de platen dun waardoor ze in een gebogen vorm kunnen worden bevestigd.

 

Gebruik hardboard in droge ruimtes

Tijdens het werken met de platen moet je in het achterhoofd houden dat dit product niet goed tegen water bestand is. We adviseren daarom om de platen enkel in droge ruimtes te gebruiken. Op die manier weet je zeker dat je lang plezier kunt hebben van dit product!

 

Hardboardplaten in een andere kleur

De hardboardplaten liever in een andere kleur? Denk erom dat je tijdens het verven wel een dekkende verf gebruikt. Al met al is hardboard een zeer geschikt en gunstig geprijsd plaatmateriaal voor als je (grote) oppervlaktes moet egaliseren, bijvoorbeeld als ondervloer voor jouw vloerbedekking.

 

Hardboard of zachtboard

Hardboard en zachtboard zijn beide vezelplaten. Wat is precies het verschil?

 

  • Hardboard is een harde vezelplaat. Hardboard is geschikt voor wandbekleding, bedplank, als ondervloer en als achterwand van een kast.
  • Zachtboard is een zachte vezelplaat en werkt geluidsisolerend. De plaat is geschikt voor constructies zoals een plafond of ondervloer maar ook als wandbekleding.

 

Hardboard platen bestellen bij Hout en Bouwmaterialen

Hardboard platen bestellen? Dan ben je bij Hout en Bouwmaterialen aan het juiste adres. Naast dat wij een ruim aanbod hebben aan diverse plaatmaterialen, hebben wij ook nog eens een ruime voorraad. Hierdoor kunnen wij de platen die jij bestelt voor jouw klus snel leveren, zodat je spoedig aan de gang kunt met je project.

 

Scherpe prijzen bij Hout en Bouwmaterialen

Daarnaast profiteer je als je bestelt bij Hout en Bouwmaterialen van scherpe prijzen. Je plaatmaterialen kun je dan ook het beste bij ons bestellen! Heb je verder nog vragen over onze hardboard platen of jouw project? Neem dan contact op met onze adviseurs, zij staan je graag te woord via 0512 - 36 49 04

Geleverd als bouwpakket, makkelijk te plaatsen.

HBM overkappingen met flinke korting

Altijd al een prachtige overkapping of veranda willen hebben? De overkappingen zijn van hoge kwaliteit en doordat de overkappingen als bouwpakketten worden geleverd, zijn ze gemakkelijk te plaatsen.

HBM Overkappingen, diverse opties