DEZE WEEK 10% KORTING MET CODE: HBM10

Spijkers
Spijkers

Spijkers zijn soms een betere optie dan schroeven. Wij hebben daarom verschillende soorten spijkers in ons assortiment. Van normale spijkers tot aan draadnagels en van asfaltnagels tot aan krammen. Ben je benieuwd welke spijkers geschikt zijn voor jou? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment.

Spijkers

Spijkers

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
 1. Asfaltnagels 3.0x20 1 kilogram - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Asfaltnagels 3.0x20 1 kilogram
  € 9,94
   
 2. Draadnagel bl. pk. 2.7x50 1 kilogram
  Draadnagel bl. pk. 2.7x50 1 kilogram
  € 10,12
   
 3. Draadnagel bl. pk. 2.7x55 1 kilogram
  Draadnagel bl. pk. 2.7x55 1 kilogram
  € 10,12
   
 4. Draadnagel bl. pk. 3.0x55 1 kilogram - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Draadnagel bl. pk. 3.0x55 1 kilogram
  € 10,12
   
 5. Draadnagel bl. pk. 2.7x55 1 kilogram
  Draadnagel vk 1.8x30 verzinkt 450 gram
  € 14,95
   
 6. Golfplaatnagel 25x65mm 100st. - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Golfplaatnagel 25x65mm 100st.  
 7. Stalen nagels 3.0 x 30 mm 1 kg - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Stalen nagels 3.0 x 30 mm 1 kg
  € 23,33
   
 8. Stalen nagels 3.0 x 40 mm 1 kg - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Stalen nagels 3.0 x 40 mm 1 kg
  € 23,33
   
 9. Stalen nagels 3.0 x 50 mm 1 kg - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Stalen nagels 3.0 x 50 mm 1 kg
  € 23,33
   
 10. Stalen nagels 3.0 x 60 mm 1 kg - Hout en Bouwmaterialen - 2023
  Stalen nagels 3.0 x 60 mm 1 kg
  € 23,33
   

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Verschillende soorten spijkers

Een spijker, ook wel nagel genoemd, is al een eeuwenoude manier om materialen met elkaar te bevestigen. Vroeger werden spijkers allemaal met de hand gemaakt door de plaatselijke smid. Deze spijkers bestonden uit smeedijzer. Tegenwoordig worden spijkers van verschillende materialen gemaakt.

 

Spijkers vs. schroeven

Spijkers en schroeven worden veel gebruikt voor het bevestigen van materialen, maar wat is het verschil? Er zijn meerdere verschillen tussen spijkers en schroeven, maar één van de grootste is dat spijkers niet over schroefdraad beschikken en schroeven wel. Daarom sla je spijkers in het materiaal in plaats van draaien, zoals je bij schroeven doet. Daarnaast hebben spijkers een hogere buigzaamheid, waardoor ze minder snel breken dan schroeven. Daarentegen hebben schroeven wel een betere draagkracht. Ook zijn schroeven makkelijker te demonteren, maar over het algemeen zijn spijkers goedkoper dan schroeven. Maar moet je nu spijkers of schroeven voor je project gebruiken? Dat hangt af van het doel van je project.

Passen schroeven beter bij je project? Neem dan een kijkje tussen onze schroeven:

 

Assortiment spijkers

In ons assortiment kun je verschillende soorten spijkers vinden. Elke soort spijker met zijn eigen toepassingen.

 

Asfaltnagels

Asfaltnagels zijn wat kortere spijkers die voorzien zijn van een brede kop. Dankzij deze brede kop hebben asfaltnagels extra draagkracht. Daardoor zijn deze spijkers zeer geschikt voor dakleer en dakshingles. Doordat onze asfaltnagels verzinkt zijn hoef je je geen zorgen te maken over water.

 

Bekijk onze asfaltnagels >

 

Draadnagels

Draadnagels zijn spijkers gemaakt van staaldraad. Draadnagels worden veel gebruikt om hout vast te spijkeren. Dit wordt gedaan met een hamer of met een spijkerpistool. In ons assortiment vind je veel verschillende maten draadnagels. Al deze draadnagels zijn voorzien van een geruite verzonken kop.

 

Golfplaatnagels

Bij het plaatsen van bitumen golfplaten maak je gebruik van onze golfplaatnagels. Deze zijn hier namelijk speciaal voor ontwikkeld. De nagels worden gekenmerkt door de brede kop en het plastic kapje. Het plastic kapje van een golfplaatnagel voorkomt lekkage.

 

Bekijk onze golfplaatnagels >

 

Krammen

Krammen zijn een U-vormig gebogen bevestigingsmiddel. Krammen sla je net als normale spijkers in het hout. Deze krammen worden voornamelijk gebruikt voor het vastzetten van gaas en prikkeldraad.

 

Bekijk onze krammen >

 

Stalen nagels

Onze stalen nagels zijn spijkers die voortkomen uit speciaal electrostaal met een hoog koolstofgehalte. Hierdoor zijn de nagels van zeer hoge kwaliteit. Daarnaast zijn de nagels ook geschikt voor het bevestigen van zacht of hard hout op een steenachtige ondergrond.

 

Spijkers kopen

De juiste spijkers gevonden? Dan kun je deze eenvoudig en snel via onze website bestellen. Ben je er nog niet helemaal over uit welke spijkers het beste bij jouw project passen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies. Ook ben je van harte welkom in onze winkel.

 

Neem contact op > 

Voor de grote dromers

Werken aan jouw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heb je dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we jou persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van jouw droomproject.