Vuren vloer- en wanddelen
Vuren vloer- en wanddelen

In ons assortiment vindt u een ruim assortiment aan vloer- en wanddelen planken van grenen- en vurenhout. Deze vloer- en wanddelen zijn uitermate geschikt voor binnenshuis. Het grote voordeel van deze vloer- en wanddelen is dat ze naarmate het materiaal ouder wordt er alleen maar mooier uit komen te zien. Echter is het wel belangrijk om de vloer en de wand goed te onderhouden. Onze topkwaliteit vloerdelen en wanddelen planken zijn gemakkelijk te leggen.

Vuren vloer- en wanddelen

Vuren vloer- en wanddelen

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Vloerdelen leggen

Belangrijk is om de vloerdelen planken, gewoon in de verpakking, minimaal twee weken bij kamertemperatuur te laten acclimatiseren in de ruimte waarin u de vloerdelen wilt leggen. Hout is een natuurproduct, vochtverschillen hebben invloed op het materiaal. Daarom is het acclimatiseren van vloerdelen van groot belang.

De optimale luchtvochtigheid voor een ruimte met een houten vloer is 50 á 60%. Om de vochtigheidsgraad constant te houden kan u gebruik maken van een luchtbevochtiger. Bij het leggen is het van belang dat de vloerdelen niet zwevend worden gelegd. Alle planken moeten volledig aan de basisvloer worden verlijmd. Ook is het aangeraden om de paar banen de planken te nagelen.

 

Basisvloer voor vloerdelen

Het grote voordeel van vloerdelen is dat ze gelegd kunnen worden op een houten en betonnen basisvloer. Deze dient vochtvrij, stabiel en vlak te zijn. Heeft u losse planken in de vloer? Maak deze vast en maak een basisvloer van spaanplaat. Wanneer u een betonnen vloer als basisvloer hebt mag deze niet meer dan 2% vocht bevatten. Ook is het belangrijk om altijd een vochtdichte folie te gebruiken bij dit type vloer. Zo bent u verzekerd van een goede basis voor vloerdelen.

 

Oliën of lakken van de planken

Misschien denkt u er niet meteen aan, maar wanneer u de vloerdelen wilt lakken (gekleurd of transparant) is het noodzakelijk om de boven- én onderkant te doen. Dit voorkomt het kromtrekken van de vloer. De onderkant hoeft niet behandeld te worden wanneer u de vloerdelen planken wilt behandelen met olie of was.

 

Vloerdelen bestellen

Wij leveren deze vloerdelen voor scherpe prijzen. Daarnaast leveren wij alleen maar A-kwaliteit bouwmaterialen, u mag dan ook vloerdelen verwachten met een enorm lange levensduur. Heeft u vragen over onze vloerdelen? Of wilt u deskundig advies over het leggen van vloerdelen? Neem gerust contact met ons op.

Voor de grote dromers

Werken aan uw grote droom?

Wij snappen als geen ander dat er ook grote dromers rondlopen. Heeft u dus meer nodig dan een paar planken en/of schroeven? Neem contact met ons op zodat we u persoonlijk kunnen begeleiden en helpen naar het bouwen van uw droomproject.

TOT WEL 25% KORTING op veel producten

 

 

Bekijk hier alle aanbiedingen >