EXTRA KORTING 5% KORTING MET CODE: HBM5

Artikelcode
HBM001786

Strotex dampdoorlatende spinvliesfolie 135V 1,5x50m

 • Type: Strotex 135 V
 • Kleur: Grijs
 • Waterdichtheid: W1 (toepassing dak- en wand)
 • Certificatie: CE
 • Grams: 135/m²
 • Sd-waarde: 0,02
 • Waterdampdoorlatendheid: 1700 g/m²/dag
 • Afmeting: 50 x 1,5m (75m²)
Gewichtsklasse
Klein
Op voorraad
€ 85,35
Artikelcode
HBM001786
Strotex dampdoorlatende spinvliesfolie 135V 1,5x50m

Strotex Spinvliesfolie 135V - Grijs

Eigenschappen

 • Type: Strotex 135 V
 • Kleur: Grijs
 • Waterdichtheid: W1 (toepassing dak- en wand)
 • Certificatie: CE
 • Grams: 135/m²
 • Sd-waarde: 0,02
 • Waterdampdoorlatendheid: 1700 g/m²/dag
 • Afmeting: 50 x 1,5m (75m²)

 

Installatie

 1. Het folie moet gelegd worden vanaf de bodem van het dak, parallel aan de dakrand, met de zijde met beschrijving naar boven. De onderste rand van het folie moet overlappen. Er moet een lichte spanning op staan.
 2. Plaats individuele stroken met overlap (ongeveer 10-15 cm). Is de hoek van het dak kleiner dan 22 graden? Hanteer dan een overlap van minstens 20 cm. Het is aangeraden om de overlap te lijmen en de locaties van de panlatten te sealen.
 3. Als het nodig is de stroken loodrecht op de dakranden te plaatsen, moeten de verticale overlappen op de spanten worden gemaakt en worden gesealed met montagetape.
 4. In het geval van een volledige beplating/boarding moeten de bovenste strips folie de spijkers van de onderste strips bedekken. Volg de resulterende plekken om het dak te kunnen belopen.
 5. Folies moeten worden bevestigd met behulp van daknieten of dakspijkers met grote koppen, aan de buitenzijdes van de spanten en vervolgens direct worden vastgezet met panlatten.
 6. Installeer panlatten om het probleem van vocht bij de spijkers te voorkomen. Het is aangeraden om op deze plekken speciaal schuimtape te gebruiken. Het folie moet niet worden geïnstalleerd zonder het gebruik van panlatten.
 7. Op plekken met een uitsteeksel (ventilatie, schoorsteen, ramen) moet het folie zo goed als mogelijk worden aangebracht. Breng de stroken zo aan en lijm ze zo, dat er geen regen of sneeuw door kan dringen. Plaats een goot boven zulke uitsteeksels.
 8. Hanteer een minimale overlap van 15 cm bij de nok en seal dit goed dicht.
 9. Plaats in het geval van atypische randen een extra strook op de hoeken en in de dalen van het dak en hanteer een wijde overlap. 

 

Opmerkingen

 1. Gebruik van het product moet in overeenstemming zijn met het technische ontwerp van het gebouw, samengesteld en ontworpen aan de hand van de huidige regelgeving, de technische eigenschappen van het product in acht nemende.
 2. Het is aangeraden om het product beschut op te slaan (weg van directe weersinvloeden) en niet in de buurt van warmtebronnen te plaatsen (ten minste 1 meter afstand).
 3. Het is aangeraden het product afgedekt en goed vastgezet te transporteren.
 4. Vermijd en voorkom tijdens het aanbrengen het beschadigen van het product en het slepen van het product over constructie-elementen. Bescherm tegen vonken. De resulterende beschadigingen - die niet per se zichtbaar zijn tijdens het plaatsen - kunnen een significante invloed hebben op het waterdichte vermogen van het product.
 5. Gebruik het product niet op pas-geïmpregneerde of natte constructie-elementen van het dak.
 6. Dit folie vervangt niet de functie van een gepast dak. Plaats dit gepaste dak dus binnen 1 maand na het plaatsen van het folie om schade door ultravioletstraling te voorkomen.
 7. Folie moet ook beschermd worden tegen diffuus licht. Het is daarom aan te raden om warmteisolatie met binnenin een vochtwerend scherm zo snel mogelijk toe te passen (binnen 3 maanden).
 8. Tijdens hevige weersomstandigheden (aanhoudende regen, schuine regen gecombineerd met windvlagen) bestaat de kans tot waterpenetratie op de overlapplekken en bij de tegenlatten/panlatten.
 9. Gebruik delen van dit originele product om eventuele schades erin te repareren.
 10. Elke schade aan een dak moet zo snel mogelijk gerepareerd worden.
Productspecificaties
Artikelcode HBM001786
Oude SKU DWFRT135150
Prijs € 85,35
Gewichtsklasse Klein
Soort Dampdoorlatend folie
Type 135v
Lengte (in meter) 50
Breedte (in meter) 1,5
Kleur Transparant
Dampdoorlatend Ja
Dampscherm Nee
Gecoat Nee
Aantal 1