Lood & Loodvervangers

Bladlood of snijlood nodig voor een klus? Wij leveren diverse afmetingen bladlood/snijlood. Lood wordt gebruikt om het dak waterdicht af te werken, met name bij complexe dakstructuren wordt vaak lood gebruikt. Lood is flexibel waardoor het de kleinste kieren volledig kan dichten. In ons assortiment vindt u een uitgebreid assortiment een lood en loodvervangers.

Duurzaamheid van lood

In de bouw wordt continu vernieuwd om steeds maar duurzamer te bouwen. Echter is uit TNO-onderzoek gekomen dat lood milieuvriendelijk is. Lood kan namelijk worden hergebruikt, wat enorm bijdraagt aan de milieuprestaties van dit materiaal. Dat lood slechter is voor het milieu dan alternatieven is dan ook een misverstand dat is rechtgezet met de uitkomst van dit TNO-onderzoek.

 

Veiligheidsvoorschriften bij gebruik van lood

Wanneer u werkt met lood is het belangrijk om u te houden aan de volgende veiligheidsvoorschriften.

  1. Was/schrob uw handen na het werken met lood

  2. Tijdens het verwerken van lood niet roken of eten

  3. Een goede afzuiginstallatie is noodzakelijke bij het binnen solderen en/of lassen met lood

  4. Opletten tijdens het verplaatsen, de opslag en tijdens het transport is noodzakelijk door het hoge gewicht van lood

  5. Draag handschoenen tijdens het verwerken

 

Loodvervangers

Een nadeel van lood is het zware gewicht. Over het algemeen worden zware metalen geweerd in de bouw, wanneer u kiest voor loodvervangers heeft u een lichtgewicht vervanger voor het zware lood. De meeste loodvervangers zijn net als lood recyclebaar. De lastenverlichting is het grootste voordeel om te kiezen voor loodvervangers. Nog een voordeel is dat ze gemakkelijker en sneller te leggen zijn. Bij ons vind u een ruim aanbod aan loodvervangers zoals Ubiflex en Scaflex. 

 

Lood en loodvervangers van de hoogste kwaliteit

Of u nou kiest voor lood of een loodvervanger. Een ding is zeker en dat is de hoge kwaliteit van het materiaal als u bij ons besteld. Wij hebben namelijk alleen maar hoogwaardige materialen in ons assortiment.