7,5% KORTING MET CODE: HBM75

Lood

Lood wordt veel gebruikt voor verschillende klussen in en rondom het huis. Met name voor het waterdicht maken van het dak is het erg geschikt. De vorm die we hier vooral voor gebruiken is bladlood, dat ook wel snijlood wordt genoemd. Is dit toch iets te zwaar? Kies dan voor onze loodvervangers. Beide bieden we in verschillende afmetingen aan.

Lood

Eigenschappen bladlood

Bladlood, dat ook wel snijlood genoemd wordt, is een platgewalste lood soort. We gebruiken dit voornamelijk bij klussen buitenshuis, waarbij iets waterdicht moet zijn. Omdat bladlood een relatief zacht materiaal is, kun je hier gemakkelijk mee werken. Belangrijk om te weten is dat lood giftig is wanneer je dit binnenkrijgt. Dit gebeurt niet via de huid, maar via de mond kan wel. Daarom zijn bepaalde veiligheidsvoorschriften van belang.

 

Veiligheidsvoorschriften 

Wanneer je werkt met bladlood is het belangrijk om je te houden aan de volgende veiligheidsvoorschriften:

  • Draag handschoenen tijdens het verwerken
  • Was/schrob je handen na het werken
  • Tijdens het verwerken niet roken of eten
  • Een goede afzuiginstallatie is noodzakelijk bij het binnen solderen en/of lassen
  • Houd rekening met het gewicht

 

Duurzaamheid van lood

In de bouw wordt continu onderzocht hoe we duurzamer kunnen werken. Uit TNO-onderzoek is gebleken dat bladlood milieuvriendelijk is. Bladlood kan namelijk worden hergebruikt, wat enorm bijdraagt aan de milieuprestaties van dit materiaal. Dat lood slechter is voor het milieu dan alternatieven is dan ook een misverstand dat is rechtgezet met de uitkomst van dit TNO-onderzoek.

 

Loodvervangers

Een nadeel van lood is het zware gewicht. We kennen niet voor niets de uitdrukking ‘loodzwaar’. Over het algemeen worden zware metalen geweerd in de bouw. Zeker wanneer je aan grote projecten werkt, wil je niet te veel zware dingen tillen. Een uitkomst is in dit geval gebruik maken van loodvervangers. De meeste loodvervangers zijn net als lood recyclebaar. Naast verlichting is een voordeel dat ze gemakkelijker en sneller te leggen zijn.

 

Bij ons vind je een ruim aanbod verschillende afmetingen loodvervangers van de merken:

 

Lood en loodvervangers van de hoogste kwaliteit

Of je nu kiest voor lood of een loodvervanger: één ding is zeker: de hoge kwaliteit van het materiaal als je dit binnen onze webshop hebt uitgezocht en besteld. Wij hebben namelijk alleen maar hoogwaardige materialen in ons assortiment. 

 

Heb je nog vragen over één van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op! Samen met jou gaan we graag op zoek naar de meest geschikte producten voor jouw klus.

 

Neem contact op >

Geleverd als bouwpakket, makkelijk te plaatsen.

HBM overkappingen met flinke korting

Altijd al een prachtige overkapping of veranda willen hebben? De overkappingen zijn van hoge kwaliteit en doordat de overkappingen als bouwpakketten worden geleverd, zijn ze gemakkelijk te plaatsen.

HBM Overkappingen, diverse opties