5% KORTING MET CODE: HBM5

80 mm

Ben je op zoek naar pvc-buizen en bijbehorende hulpstukken om je waterafvoer goed te regelen? Je vindt alles wat je nodig hebt in onze webshop. Bestel hier pvc-buizen met een diameter van 80 mm en de bochten en lijm die je gebruikt bij het aanleggen. Heb je nog geen speciale pvc-lijm in huis? Voeg die dan ook toe aan je bestelling, dan kun je gelijk aan de slag.

Filteren
Filteren

80 mm

80 mm

1 product

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina
 1. Griffon T-88 PVC lijm 100 ml

  -25%

  Griffon T-88 PVC lijm 100 ml
  Special Price € 10,10 Regular Price € 13,46
   

1 product

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina

Wat is pvc?

Pvc staat voor polyvinylchloride. Dit is een kunststof die ontzettend veel gebruik wordt voor verschillende toepassingen. Pvc wordt gemaakt van aardolie en heeft veel voordelen. Zo is pvc licht, waardoor er heel makkelijk mee te werken is. Ondanks dat is het toch vrij sterk en gaat het lang mee. Het is ook erg onderhoudsvriendelijk materiaal. Om deze redenen wordt het onder andere ook veel gebruikt bij waterafvoer.

 

Pvc-buizen aan elkaar verbinden

Om een goede afvoer te maken, gebruik je verschillende buizen en hulpstukken, zoals bochten en T-stukken. Om deze aan elkaar te verbinden gebruik je pvc-lijm. Werk als volgt:

 1. Zaag de pvc-buis haaks op maat
 2. Verwijder oneffenheden aan het einde van de buis
 3. Zet een hulpstuk op de buis en markeer de insteekdiepte met stift of tape
 4. Schuin de buis lichtjes aan
 5. Maak het gemarkeerde stuk en de binnenkant van het hulpstuk goed schoon
 6. Breng een ruime laag lijm aan op het gemarkeerde stuk van de buis
 7. Breng een dunne laag lijm aan op de binnenkant van het hulpstuk
 8. Verbind de stukken met elkaar terwijl de lijm nog vloeibaar is
 9. Verwijder overtollige lijm en laat de verbinding drogen

 

Let op: de lijm moet te allen tijde vrij blijven van verontreinigingen als stofjes en andere viezigheid. Dat kan er namelijk voor zorgen dat de stukken niet goed hechten.

 

Pvc lijm

Voor het verbinden van verschillende pvc-buizen en hulpstukken heb je speciale pvc-lijm nodig. Bestel meteen onze pvc-lijm, zodat je straks direct aan de slag kunt. Onze lijm is THF-vrij. THF is een oplosmiddel dat volgens de Gezondheidsraad kanker kan veroorzaken wanneer mensen hier in hun werk aan blootgesteld worden. Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten.

 

Bekijk onze pvc-lijm >

 

Overig bouwmateriaal

Naast waterafvoer materiaal met een diameter van 80 mm, vind je in onze webshop nog veel meer afmetingen en materiaal. Neem direct een kijkje:

Daarnaast bieden we ook al het andere materiaal dat je voor jouw bouwproject nodig hebt aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van andere dakmaterialen, hout, gereedschappen en nog veel meer. Gebruik onze zoekfunctie om het materiaal dat je nodig hebt te vinden of navigeer via het menu door onze website om rond te kijken.

 

Neem contact op

Kun je wel wat advies gebruiken bij het aanleggen van je waterafvoer? Bijvoorbeeld omdat je niet zeker weet of 80 mm de juiste maat is? Onze experts staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem dus gerust contact met ons op, dan staan we je met plezier te woord.

 

Neem contact op >

 

Geleverd als bouwpakket, makkelijk te plaatsen.

HBM overkappingen met flinke korting

Altijd al een prachtige overkapping of veranda willen hebben? De overkappingen zijn van hoge kwaliteit en doordat de overkappingen als bouwpakketten worden geleverd, zijn ze gemakkelijk te plaatsen.

HBM Overkappingen, diverse opties