10% HBM KORTING MET CODE: HBM10

5 klussen voor de herfstvakantie

5 klussen voor de herfstvakantie

5 klussen voor de herfstvakantie

04/10/2022

Het is weer herfst! Een prachtig seizoen met mooie kleuren, maar ook gure weersomstandigheden af en toe. Tijd om je huis en tuin aan te pakken om ervoor te zorgen dat deze het najaar én de winter ongeschonden doorkomen. In deze blog delen we 5 klussen die perfect zijn om aan te pakken in je herfstvakantie.

 

1: Huis isoleren

Het wordt steeds kouder en tocht licht op de loer. Om energie te besparen en comfortabel van je huis te kunnen genieten is het dus belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Check of er nog plekken in huis zijn die nog niet geïsoleerd zijn én welke isolatie aan vervanging toe is. In onze webshop bestel je eenvoudig allerlei verschillende soorten isolatiemateriaal, zoals Kingspan isolatieplaten voor daken, wanden en spouwen, maar ook glaswol en rockwool, tegen superscherpe prijzen.

 

2: Dak in orde maken

Regen en storm kunnen van je dak een zwakke plek maken die lekkages veroorzaakt. Dit is dan ook hét moment om het dak na te lopen en te checken of alles nog in orde is. Zitten alle dakpannen nog goed vast? Is alles nog heel? Zijn de boeidelen niet aan het rotten? In dat laatste geval kun je ze vervangen door onze Red Cedar boeidelen!

 

Ook is het ook belangrijk om te kijken hoe je waterafvoer ervoor staat. Maak de dakgoot schoon, zodat iedere herfstbui zonder problemen afgevoerd kan worden. Heb je nog spullen nodig om alles in orde te maken?

Bekijk ons aanbod voordelige dakmaterialen

 

3: Buiten schilder- en metselwerk controleren

Wist je dat het heel belangrijk is om je schilderwerk netjes te houden? Niet omdat het er mooi uitziet, al vinden veel mensen dat natuurlijk ook belangrijk, maar vooral om ervoor te zorgen dat het hout langer mee gaat. Wanneer je schilderwerk op bijvoorbeeld je kozijnen beschadigd is, kan er vocht in het hout komen en gaat dit sneller rotten. 

Daarnaast is de herfst ook hét moment om te checken of er scheuren in je metsel- en voegwerk zitten en deze op te vullen. Zo voorkom je dat het verder scheurt, tocht en dat er beestjes in kruipen.

 

4: Kitwerk bijwerken

Check naast het schilderwerk ook het kitwerk bij je ramen en vervang dit waar nodig. Misschien is dit dan meteen een goed moment om ook het kitwerk binnen aan te pakken. Hoe zien je keuken en badkamer eruit? En zijn al je ramen aan de binnenkant nog waterdicht? Voor alle kieren en naden vind je in onze webshop de juiste kit van de beste kwaliteit. 

Bekijk ons aanbod kit

 

5: Tuin winterklaar maken

En als je dan toch bezig bent is het misschien ook slim om de tuin op te ruimen! Heb je je tuinmeubels nog buiten staan en kunnen deze niet goed tegen herfstige weer? Haal ze naar binnen of bouw een berging van tuinhout.

Verder is de herfst hét moment om je grasmat te bemesten en bomen en struiken te snoeien. Vergeet ook vooral niet de bloembollen voor het voorjaar te planten! En wist je dat het handig is om gevallen bladeren in je borders om je planten heen te leggen? Dat wordt de grond minder koud in de winter.

 

Laat je adviseren

Wil je aan de slag, maar weet je niet precies hoe je je klus het beste aanpakt? Neem contact met ons op, dan helpen we je graag op weg! Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 17:00 bellen via 0512 - 36 49 04 en op zaterdag van 08:00 - 16:00 uur. Je kunt natuurlijk ook een e-mail sturen naar info@houtenbouwmaterialen.nl of langskomen in Surhuisterveen.

Neem contact op