De 7 leukste klussen om in de tuin aan te pakken

De 7 leukste klussen om in de tuin aan te pakken

De 7 leukste klussen om in de tuin aan te pakken

26/05/2020

De 7 leukste klussen om in de tuin aan te pakken

Wat denkt u als u de tuin inkijkt? Is dit de tuin van uw dromen waar u elk seizoen van kunt genieten? Ontspannen in het gras, eten in de zon, ‘s avonds naar de sterren kijken? Of slaakt u een diepe zucht als u uit het raam kijkt en denkt u: hier moet ik nodig eens iets aan gaan doen?

Wij hebben de leukste tuin klussen op een rij gezet, zodat u de tuin van uw dromen kunt verwezenlijken.

Voordat u een klus uitkiest, moet u natuurlijk goed nadenken over wat u met de tuin wilt. Misschien is uw tuin niet groot genoeg om alles te kiezen. Wat is volgens u de functie van de tuin? Bent u iemand die graag ontspant in de tuin, als een soort verlengde van uw woonkamer? Of wilt u ‘s avonds in de tuin kunnen eten? Vrienden uitnodigen voor een borrel? Of moet de tuin vooral functioneel zijn, zodat u er groenten kunt verbouwen bijvoorbeeld? Denk hier eens goed over na, dan kunt u beter bepalen met welke klus u aan de slag gaat.

 

1 Overkapping

Spulletjes buiten laten staan zonder u druk te maken over mogelijke neerslag, verkleuring of … vogelpoep? Bouw een mooie overkapping of een slim afdakje. Naast spullen opslaan, kunt u er natuurlijk ook zelf gaan zitten.

In onze webshop vindt u alles voor het dak en natuurlijk voor de poten. Gebruik bijvoorbeeld palen van Larikshout, dit is een duurzame houtsoort die geschikt is voor buiten! Geen tijd of geduld om de overkapping zelf in elkaar te zetten? Neem een kijkje tussen onze kant-en-klare overkappingen.

 

2 Loungeset

‘s Ochtends buiten een kop koffie drinken wanneer de eerste zonnestralen uw tuin binnenkomen? Plaats een zelfgemaakte loungeset in dat ene perfecte hoekje van de tuin. Steigerhout is hier zeer geschikt voor. In ons assortiment vindt u verschillende soorten steigerhout. Met het juiste onderhoud gaat dit materiaal jarenlang mee.

 

3 Moestuinbak

Groenten, fruit en kruiden in eigen tuin laten groeien? Bouw een verhoogde moestuinbak. Dit heeft verschillende voordelen, zo kan ongedierte er bijvoorbeeld moeilijker bij en raakt het overtollig water makkelijker kwijt. Over water gesproken... Vergeet geen regenton te installeren! Een geschikte houtsoort voor een moestuinbak is bijvoorbeeld geïmpregneerd vurenhout.

 

4 Plantenbak

Geïmpregneerd vurenhout is natuurlijk ook geschikt om normale plantenbakken mee te maken. Misschien heeft u wel helemaal geen tuin om grote borders met prachtige planten en bloemen in te zetten, maar een leuk balkon of dakterras! In dat geval kunt u er alsnog een vrolijke boel van maken. Niet alleen leuk voor uzelf, maar ook voor alle insecten die driftig op zoek zijn naar voedsel. Plant onbewerkte zaadjes van inheemse planten en draag bij aan een beter ecosysteem in Nederland.

 

5 Eettafel met stoelen

Hopelijk sluit het één het ander niet uit en heeft u ruimte om én mooie bloemen en planten aan uw tuin toe te voegen én een mooie plek te creëren om daarvan te genieten. Een loungeset bijvoorbeeld, maar een eettafel met stoelen kan ook erg gezellig zijn! Met het hele gezin naar buiten voor het ontbijt, de lunch of het avondeten, dat is toch genieten? Ook voor het maken van zo’n tuinset kunt u steigerhout gebruiken.

 

6 Speeltoestel

Heeft u kleine kinderen? En kunnen die zich buiten een beetje vermaken? Zeker in deze tijd is een buitenspeelplek geen overbodige luxe. Op onze website vindt u een aantal kant-en-klare speeltoestellen, maar u kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Neem een kijkje in ons tuinhout assortiment en bouw een mooie schommel of rekstok waar de hele familie plezier van heeft.

 

7 Pergola

Romantiek aan de tuin toevoegen? Plaats deze prachtige kant-en-klare rozenboog in uw tuin of bouw zelf een pergola. Net als voor een overkapping is hiervoor larikshout uitermate geschikt. U kunt natuurlijk ook een pergola maken en daar een dakje op leggen. Zo heeft u een pergola en afdak in één!

 

Wist u dat klimop een inheemse plant is die ook hommels, bijen en vlinders aantrekt? Wilt u een luchtigere plant tegen uw pergola aan laten klimmen, dan kunt u bijvoorbeeld voor een wilde kamperfoelie kiezen. Dit is een vrolijke inheemse klimplant met een grappig bloemetje.

We zijn heel benieuwd welke klus u aan gaat pakken.

Gelukkig nieuwjaar!

Nu: kortingen tot wel 70%!

én gratis bezorging vanaf €500,-

Aanbiedingen

 

Bekijk hier een greep uit de aanbiedingen >